Skip to main content

Με επτά ξένους του χρόνου η Stoiximan.gr Basket League

Οι επτά ξένοι δεν θα έχουν δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής αφού έξι θα πρέπει να δηλώνονται στο ρόστερ κάθε αναμέτρησης.

Τη δυνατότητα να μπορούν να διαθέτουν επτά ξένους παίκτες στο ρόστερ τους με έναν να μένει εκτός δωδεκάδας θα έχουν οι ομάδες από την επόμενη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πρότεινε το 4+2 στην υπηκοότητα των ξένων παικτών να αλλάξει και να γίνει έξι οποιασδήποτε υπηκοότητας και ίσχυσε από τον δεύτερο γύρο με τις ομάδες να έχουν ακόμη και έξι Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το «gazzetta.gr», από την επόμενη σεζόν αλλάζει και αυτό στη Stoiximan.gr Basket League αφού κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει εφτά ξένους παίκτες (μπορούν και όλοι Αμερικανοί).

Η σκέψη αυτή είναι κυρίως των μεγάλων ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη και θα τεθεί για ψήφοφορία στο επόμενο Δ.Σ, του ΕΣΑΚΕ.

Οι επτά ξένοι δεν θα έχουν δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής αφού έξι θα πρέπει να δηλώνονται στο ρόστερ κάθε αναμέτρησης.

Αυτό έχει σκοπό να έχουν οι ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και υποχρεωτικών αλλαγών, χωρίς ταυτόχρονα να περιοριστεί η συμμετοχή των Ελλήνων παικτών.

Το βασικό ερώτημα είναι αν η ομάδα θα μπορεί να αλλάξει κάθε εβδομάδα τον παίκτη που θα μένει εκτός δωδεκάδας όπως συμβαίνει στην VTB ή αν θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός αλλαγών σε κάθε γύρο.