Skip to main content

Με ένα άλμα πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου η Στεφανίδη

Η Ελληνίδα αθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πέρασε άνετα τα 4.60μ. που ήταν και το όριο πρόκρισης, το οποίο πέρασε με την πρώτη

Μόλις ένα άλμα χρειάστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η Ελληνίδα αθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πέρασε άνετα τα 4.60μ. που ήταν και το όριο πρόκρισης, το οποίο πέρασε με την πρώτη.

Εκτός τελικού έμεινε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία που είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.55μ. αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου και χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ με τρία κακά άλματα στα 4.55μ.

Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (21:00). Η Στεφανίδη έχει κάνει 4.85μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2017.

Εκτός τελικού στο μήκος ο Τεντόγλου

Πλούσιες εμπειρίες αποκόμισε ο Μίλτον Τεντόγλου από την πρώτη συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση στίβου. Ο Έλληνας άλτης με καλύτερο άλμα στα 7.79μ (άν.+0.6 μ/δ) στο 2ο προκριματικό γκρουπ του μήκους στην πρεμιέρα του 16ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Λονδίνο, έμεινε εκτός τελικού, αφού το όριο ήταν 8.05μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με φετινό ατομικό ρεκόρ 8.30μ είχε ακόμη άλμα (το πρώτο) στα 7.70μ (-0.8 μ/δ) και το τρίτο άκυρο.

Ο Τεντόγλου κατετάγη 19ος στο σύνολο (μετείχαν 31 αθλητές), ενώ με την καλύτερη επίδοση στον τελικό προκρίθηκε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με 8.24μ. Αντίθετα αποκλείστηκε ο Αμερικανός Τζεφ Χέντερσον με 7.84μ, από τα φαβορί ακόμη και για μετάλλιο.