Skip to main content

Με ελικόπτερο η μέτρηση μόλυνσης του Θερμαϊκού

Επίδειξη της μεθοδολογίας παρακολούθησης της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων στις εκβολές του Λουδία πραγματοποίησε το ειδικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο.

Επίδειξη της μεθοδολογίας παρακολούθησης της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου με τη βοήθεια της ρομποτικής στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων στις εκβολές του Λουδία πραγματοποίησε σήμερα το ειδικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην πρώτη πτήση του ειδικού μη επανδρωμένου ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποίησε επίδειξη της μεθοδολογίας παρακολούθησης της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου με τη βοήθεια της ρομποτικής στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων στις εκβολές του Λουδία.

Με την σύμπραξη των πέντε συμμετεχόντων φορέων, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Δέλτα, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και του εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών του ΑΠΘ, δημιουργείται κεντρική βάση δεδομένων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Στην πρώτη πτήση εκτός από τον κ. Τζιτζικώστα παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ο δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας, ο καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών συστημάτων Πληροφοριών της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Ζαλίδης και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Θέμης Κουιμτζής.

«Η συνεργασία μας αυτή με τους υπόλοιπους φορείς αποτελεί μια από τις ενέργειες που έχουμε προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού και, σε συνεργασία με όσους μπορούν να συμβάλλουν, προχωράμε σε δράσεις που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης» δήλωσε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.