Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με δύο λωρίδες η κυκλοφορία σε τμήμα της Μουδανιών σήμερα και αύριο λόγω εργασιών

Εργασίες συντήρησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

1) Εργασίες συντήρησης της γέφυρας σήμανσης που βρίσκεται στο 9ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη (στο ύψος περίπου του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής), σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των αναρτημένων επί αυτής πληροφοριακών πινακίδων (προς Θεσσαλονίκη και προς Περιφερειακή Οδό).

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε δύο φάσεις και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, την Τετάρτη 15/11/2023 με ώρα έναρξης από τις 10:00 π.μ. και την Πέμπτη 16/11/2023 με ώρα έναρξης από τις 08:30 π.μ. ως εξής:

 (α) αρχικά στο αριστερό τμήμα της οδού με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας και διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας (δεξιά και μεσαία),

(β) στη συνέχεια στο δεξιό τμήμα της οδού με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λ.Ε.Α., με διεξαγωγή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας (αριστερή και μεσαία), με σταδιακή μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα κατά μήκος της ζώνης εργασιών.

2) Εργασίες αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών στα εξής σημεία:

- Από τη Χ.Θ. 15+400 έως τη Χ.Θ. 15+000 (Ι/Κ ΣΕΔΕΣ) στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και

- Από τη Χ.Θ. 14+500 (Ι/Κ ΣΕΔΕΣ) έως τη Χ.Θ. 13+450 (Α/Κ Θέρμης) στη δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.