Skip to main content

Όλυμπος: Με δύσκολες καιρικές συνθήκες η επιχείρηση για τον ορειβάτη

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από την 8η και 2η ΕΜΑΚ και από την Πυροσβεστική Ελασσόνας, ενώ σε αναμονή για να συνδράμουν είναι και τα μέλη της ΕΟΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του Ρουμάνου ορειβάτη, ο οποίος χθες έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να ανέβει στον Μύτικα και εγκλωβίστηκε στην περιοχή Καζάνια.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από την 8η και 2η ΕΜΑΚ και από την Πυροσβεστική Ελασσόνας, ενώ σε αναμονή για να συνδράμουν είναι και τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Την επιχείρηση δυσχεραίνουν οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Το πρωί υπήρχε χιονοθύελλα ενώ λίγο αργότερα έπεφτε χαλάζι.  

 

Η εικόνα στην κορυφή του Ολύμπου, το πρωί της Δευτέρας

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Αλέξη Λιάμο, είναι δύσκολο να εντοπιστεί το ακριβές σημείο, όπου βρίσκεται ο ορειβάτης καθώς είναι μεγάλη η βουνοπλαγιά και το σημείο εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα.

Χθες η επιχείρηση διακόπηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς ο ίδιος κατάφερε να ειδοποιήσει με το κινητό του τηλέφωνο ότι βρισκόταν σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.