Skip to main content

Σύσκεψη Τσίπρα με δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης- Εκτός ο Γαβότσης

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι και η συζήτηση θα αφορά κοινωνικά θέματα. Ποια θέματα θα θέσουν στον πρωθυπουργό οι δήμαρχοι.

του Δημήτρη Παπανίκου

Με τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει στο παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου, στο Διοικητήριο το οποίο ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται για δεύτερη φορά μετά τα εγκαίνια τα οποία είχαν γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Η σύσκεψη ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι και όπως ενημέρωσε τους δημάρχους η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου η συζήτηση θα αφορά κυρίως κοινωνικά θέματα.

Ωστόσο, οι δήμαρχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να θέσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή τους. Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου «εμείς θα θέσουμε όλα τα μείζονα θέματα. Από την ανεργία και τη στήριξη των κοινωνικών προγραμμάτων όπως βοήθεια στο σπίτι, κοινωφελής εργασία κ.ά, ως το προσφυγικό, την παραχώρηση των στρατοπέδων, τον ΟΑΣΘ, τις επεκτάσεις του μετρό, τους νομοθετικούς αιφνιδιασμούς της κυβέρνησης με το θέμα των συνταξιούχων, την περαιτέρω περικοπή των κονδυλίων για τους δήμους και το 2017 κ.ο.κ.».

Υπενθυμίζεται στην πρώτη σύσκεψη η οποία είχε γίνει στις 26 Νοεμβρίου οι δήμαρχοι δεν είχαν κληθεί να συμμετάσχουν. Το γεγονός είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τους δημάρχους με αποτέλεσμα ο κ. Κυρίζογλου να αποστείλει ως πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη ειδοποιήθηκαν να συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος και Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνιδάς.

Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η μη πρόσκληση στη σύσκεψη του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, παρότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στην αιχμή του προσφυγικού ζητήματος.

Ανεπισήμως κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι χωροταξικά το Ωραιόκαστρο δεν υπάγεται στον στενό πυρήνα των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, επειδή στη Θεσσαλονίκη όταν μιλάμε για δυτικές συνοικίες εννοούμε και το Ωραιόκαστρο, πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν τη μη πρόσκληση του κ. Γαβότση στην αυριανή σύσκεψη με την κυβερνητική δυσαρέσκεια σε σχέση με τη στάση του δημάρχου στο προσφυγικό και ειδικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου του.