Skip to main content

Πανδαισία χρωμάτων ζωγραφίζει το Φράγμα της Θέρμης (φωτο+vid)

Μικροί και μεγάλοι φορώντας άσπρα ρούχα προμηθεύτηκαν τα ειδικά σακουλάκια με χρωματισμένη φυτική σκόνη η οποία δεν περιέχει καμία χημική ουσία.

Σε μια τεράστια παλέτα χρωμάτων μεταμορφώθηκε το φράγμα της Θέρμης και γέμισε με χρώματα από χιλιάδες μικρά - και μεγάλα - παιδιά που ήρθαν για να παίξουν, να χορέψουν αλλά κυρίως να... λερωθούν στη Μέρα με τα Χρώματα, που διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα SFINA. 

Μικροί και μεγάλοι φορώντας άσπρα ρούχα προμηθεύτηκαν τα ειδικά σακουλάκια με χρωματισμένη φυτική σκόνη η οποία δεν περιέχει καμία χημική ουσία και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Η ημέρα εκτός των άλλων φέτος περιλαμβάνει συναυλίες, DJs, fire show, bodypainting,, χορευτικά, μασκότ, color balls, το αγαπημένο γιγάντιο μαξιλάρι (funbag) και πολλά άλλα που συνθέτουν ένα πολύχρωμο φεστιβάλ που δίνει χαρά και μένει χαραγμένο στο μυαλό όλων ως η πιο χαρούμενη μέρα του χρόνου.

Η Mέρα με τα Xρώματα ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη από την ομάδα SFINA πριν από έξι και έκτοτε επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβρη. Αντίστοιχα πολύχρωμα φεστιβάλ γίνονται πλέον σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 16.00 ενώ το απόγευμα δίνεται η αντίστροφη μέτρηση για την καθιερωμένη ταυτόχρονη ρίψη των χρωμάτων. Στο υπόλοιπο της ημέρας δίδεται ανά μία ώρα το σύνθημα για ρίψεις, ενώ ενδιαμέσως οι παρευρισκόμενοι είναι ελεύθεροι να ρίχνουν τα χρώματά τους κατά βούληση.

Στα XΡΩΜΑΤΑ, μοναδικός πρωταγωνιστής είναι ο κόσμος. Δεν είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο τα φώτα πέφτουν μόνο στους καλλιτέχνες. «Είναι ένα φεστιβάλ που όλη η προσοχή δίνεται στην αρένα. Στον κόσμο. Θέλουμε ένα κοινό, που να χορεύει, να επικοινωνεί, να παίζει, να γελά, να φλερτάρει με ευγένεια και όχι ένα κοινό που να παρακολουθεί τη σκηνή, αμέτοχο ως απλός θεατής», λένε οι διοργανωτές.