Skip to main content

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ το όνομα του Νίκου Γκάλη

Ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας συμπεριελήφθη στην κλάση του 2017 για το Hall of Fame του αμερικάνικου μπάσκετ - Ύψιστη τιμή, λέει ο ίδιος.

Την υπέρτατη μπασκετική τιμή βιώνει ο Νίκος Γκάλης, καθώς ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας μπαίνει στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame! Ο Γκάλης είναι ήδη μέλος του Hall of Fame της FIBA από το 2007.

Η υποψηφιότητά του είχε απορριφθεί παλαιότερα, τώρα όμως ήρθε η ώρα το όνομα του ανθρώπου που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Νίκος Γκάλης αποφοίτησε από το Σίτον Χολ το 1979 και παρότι έγινε ντραφτ από τους Σέλτικς, δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ. Και ευτυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, γιατί λόγω αυτής της απόφασης η πορεία των πραγμάτων τον έφερε στη χώρα μας, για να μεγαλουργήσει με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας και με τα χρώματα του Άρη στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης έστειλε το μήνυμά του μέσω social media για την είσοδό του στο Hall of Fame: «Ύψιστη τιμή σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων».

Ο Γκάλης θα έχει θέση στο Μουσείο του παγκόσμιου μπάσκετ, ως μέλος της τάξης του 2017 μαζί με τους Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας του Άρη στην ανακοίνωση του ιδρύματος Νέισμιθ, η οποία αναφέρφει σε σχετική ανακοίνωση: «Ημέρα χαράς και υπερηφάνειας για την οικογένεια του ΑΡΗ: Ο Νίκος Γκάλης στο Basketball Hall of Fame! Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι και ο Τζέρι Κράουζ. Η Αρης Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι' αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Αρη».

Εκτός όμως από τον Άρη, την είδηση υποδέχθηκε με χαρά και η ομάδα Μπακς που παίζει ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Σε ανάρτηση της στο facebook, η ομάδα έγραψε στα Ελληνικά:«Συγχαρητήρια στον Nick Galis, ένα από τα ινδάλματα του Giannis Antetokounmpo και τον άνθρωπο που έβαλε το μπάσκετ σε κάθε ελληνικό σπίτι, για την είσοδό του στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame με τη φουρνιά του 2017».