Skip to main content

Με χερσαία επιχείρηση στο Ιράκ προειδοποιεί η Τουρκία

Αν υπάρξει κάποια απειλή εναντίον της Τουρκίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα μας, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ώστε να εξαλείψει κάθε «απειλή» εναντίον των συμφερόντων της, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αν υπάρξει κάποια απειλή εναντίον της Τουρκίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα μας, περιλαμβανομένης μιας χερσαίας επιχείρησης [...] για να εξαλείψουμε αυτή την απειλή», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όταν ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24 για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επιχείρησης της Τουρκίας από τη βάση της στην Μπασίκα, στο Bόρειο Ιράκ.

«Είναι το φυσικότερο δικαίωμά μας», τόνισε.

«Δεν το λέμε αυτό μόνο στους Ιρακινούς, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλες τις χώρες του συνασπισμού, στην κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ» πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση στο Ιράκ ότι «συνδέεται με μια τρομοκρατική οργάνωση», εννοώντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).