Skip to main content

Με απουσίες και «παρών» εξελέγη ο Δ. Καμμένος αντιπρόεδρος της Βουλής

«Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές, ανάμεσά τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τη ψηφοφορία απουσίαζαν συνολικά 24 κυβερνητικοί βουλευτές.

Με «απώλειες» αναδείχθηκε αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, καθώς από τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής απείχαν 24 βουλευτές, με πιο ηχηρή την απουσία του επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση της ευρύτερης πλειοψηφίας της Βουλής, εκτός από τον κ. Καμμένο, αντιπρόεδρος εκλέχτηκε και ο Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).

Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου για την αύξηση των θέσεων αντιπροέδρων ώστε όλα τα κόμματα να εκπροσωπούνται στο προεδρείο της Βουλής. Εως σήμερα προβλέπονταν επτά θέσεις αντιπροέδρων, τρεις για το πρώτο κόμμα, μια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από μία για τα τρία πρώτα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος έλαβε 182 θετικές ψήφους και 14 «παρών» καθώς, εκτός από την στήριξη των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπερ της εκλογής του ψήφισαν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έλαβε 188 «ΝΑΙ» και 8 «παρών».

Συνολικά απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την εκλογή του οι βουλευτές: Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Ολγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιανίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.

«Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης, Μάριος Κάτσης, Γιώργος Ψυχογιός και Ευαγγελία Καρακώστα.