Skip to main content

Με αναπηρικό καρότσι ο Λεμούσιας: «Δεν γνώριζα τίποτα για την παγία»

Στην κατάθεσή του ο πρώην γενικός γραμματέας Μ. Λεμούσιας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τη διαχείριση της παγίας προκαταβολής

Με αναπηρικό καροτσάκι εμφανίστηκε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, στη δίκη της παγίας προκαταβολής του δήμου που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην κατάθεσή του ο κ. Λεμούσιας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τη διαχείριση της παγίας. «Αν βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος να πει ότι τηλεφώνησα για κάλυψη δαπανών μέσω της παγίας και πως έχω εμπλοκή σε αυτό, θα ζητήσω εγώ ο ίδιος την ενοχή μου», είπε κατά την κατάθεσή του.

Ο κ. Λεμούσιας σημείωσε επίσης ότι δεν γνώριζε την διαχειρίστρια της παγίας και πως δεν είχε επικοινωνήσει ποτέ μαζί της. Ανέφερε ακόμα πως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο δεν είχε καμία γνώση και πως ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ενημερώθηκε από τους διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών.

Ο πρώην γενικός γραμματέας τόνισε πως δεν ήταν εύρημα δικό του η παγία και πως ο ίδιος λειτουργούσε σύμφωνα με τον νόμο και τις εγκυκλίους. Υποστήριξε παράλληλα ότι είχε αρμοδιότητες να υπογράφει με βασιλικά διατάγματα, σημειώνοντας πως ήταν τυπική η υπογραφή του.

Συνολικά 17 άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, αναφορικά με το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, για το χρονικό διάστημα 1999-2007.

Εκτός του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος, στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.