Skip to main content

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Οι τελευταίες παραστάσεις της α΄ περιόδου

Με πολλές αναβολές και ακυρώσεις ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει η χώρα.

Με πολλές αναβολές και ακυρώσεις ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει η χώρα.

Η δεύτερη περίοδος του φεστιβάλ ξεκινάει στις 24 Αυγούστου (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

Οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις της πρώτης περιόδου, η εμφάνιση του συγκροτήματος «Μουσικό Πλήρωμα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουλίου και οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ με το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Το «Μουσικό Πλήρωμα» είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από μουσικούς με πλούσια πείρα, αλλά και μεγάλη αγάπη για το ελληνικό τραγούδι.

Στη συναυλία που θα δώσει την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 21:30, στη Μονή Λαζαριστών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τους θεατές  στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από υπέροχες ενορχηστρώσεις από παραδοσιακά όργανα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν καινούρια και ακυκλοφόρητα τραγούδια σε μουσική του Γιάννη Κουλούσια και στίχους του ιδίου και του Κώστα Τζιδημόπουλου.

Θα τραγουδήσουν, επίσης, ο Χρήστος Χαλκιάς και η Ευγενία Μαυρομμάτη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Αγγούσης – Δοϊτσίδης (κλαρίνο), Κώστας Αναστασιάδης (τύμπανα), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Γιάννης Πούλιος (λαούτο-κιθάρα), Γιώργος Ψάλτης (βιολί).

Γενική είσοδος: 5€

Το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», θα προβληθεί στις 21.30. Θεωρείται η πιο… αριστοφανική κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη. Θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ εκπτωτικό (φοιτητές, άτομα άνω των 65), 8€ (σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας, συνοδοί ΑμεΑ)

Η συναυλία «Ο γόης του Θησείου», με τη Μελίνα Κανά και τη συμμετοχή των Σωκράτη Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, όπως και η συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου την Τετάρτη 15 Ιουλίου, δεν θα πραγματοποιηθούν.