Skip to main content

Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ

Δεν έκανε το χατίρι του δικεφάλου η κληρωτίδα, φέρνοντάς του αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το δευτεραθλητή Ολλανδίας.
Δεν έκανε το χατίρι του δικεφάλου η κληρωτίδα, φέρνοντάς του αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League το δευτεραθλητή Ολλανδίας, Άγιαξ.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο «Άμστερνταμ Αρίνα» στις 27 ή 28 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός επί ελληνικού εδάφους θα γίνει στις 3 ή 4 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης, «συμμετέχουμε στη γιορτή του Champions League και δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε καλή ή κακή μια κλήρωση. Όλες οι ομάδες που θα ήταν πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ήταν υψηλού επιπέδου. Κληρωθήκαμε με μία από αυτές, που είναι ιστορική, τον Άγιαξ. Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα χαρούν και τα δύο ματς».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο επαναληπτικός μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει στην Τούμπα, καθώς «τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει την πρόκριση, θα λάβει μέρος στα play-offs του Champions League, τα οποία σε περίπτωση νέας πρόκρισης θα τον οδηγήσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε αντίθετη περίπτωση ο δικέφαλος θα λάβει μέρος στα play-offs του Europa League.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πολλά από τα αστέρια του Άγιαξ που συμμετείχαν στο παγκόσμιο κύπελλο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστούν στα παιχνίδια με την ελληνική ομάδα, είτε λόγω κούρασης είτε γιατί θα παραχωρηθούν.

Το προφίλ του Άγιαξ

Την περασμένη περίοδο ο Άγιαξ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 85 βαθμούς, ένα βαθμό πίσω από την Τβέντε, σημειώνοντας 106 γκολ και έχοντας ρεκόρ 27 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ κατέκτησε το κύπελλο επικρατώντας στον διπλό τελικό με συνολικό σκορ 6-1.

Ταυτόχρονα, ο Αίαντας έχει στο παλμαρέ του τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1971,1972, 1973 και 1995), ενώ έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Ουέφα το 1992.

Το ρόστερ της ομάδας

Τερματοφύλακες:

Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία)
Κένεθ Φερμέερ (Ολλανδία)
Γερόεν Φερχόουβεν (Ολλανδία)

Αμυντικοί:

Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ (Ολλανδία)
Ολεγκέρ Πρέσας (Ισπανία)
Γιαν Βερτόνγκεν (Βέλγιο)
Τιμοτέ Ατούμπα (Καμερούν)
Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Βέλγιο)
Βούρνον Ανίτα (Ολλανδία)
Ρομπ Βίλαερτ (Ολλανδία)

Μέσοι:

Ράσμους Λίντγκρεν (Σουηδία)
Ούρμπι Εμανουέλσον (Ολλανδία)
Ισμαήλ Αϊσάτι (Ολλανδία)
Εγιόνγκ Ενό (Καμερούν)
Σιεμ Ντε Γιονγκ (Ολλανδία)
Γιαν-Άρι Φαν Ντερ Χέιντεν (Ολλανδία)
Τζέφρι Σαρπόνγκ (Ολλανδία)
Ντάλεϊ Μπλιντ (Ολλανδία)
Ντέμι Ντε Ζέου (Ολλανδία)
Νικολάς Λοντέιρο (Ουρουγουάη)
Κρίστιαν Έρικσεν (Δανία)

Επιθετικοί:

Μιραλέμ Σουλεϊμάνι (Σερβία)
Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη)
Μίτσελ Ντόναλντ (Ολλανδία)
Ντάρκο Μπόντουλ (Κροατία)
Χιούν Γιουν Σουκ (Νότιος Κορέα)
Μάρβιν Ζέεγκελαρ (Ολλανδία)