Skip to main content

Με 70 άτομα (το πολύ) θα λειτουργήσει η δημοτική αστυνομία

Στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία στον δήμο Θεσσαλονίκη είχε 177 άτομα και τώρα αναμένεται να λειτουργήσει με το πολύ 70 άτομα.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και τα προβλήματα που αναμένεται να εμφανιστούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.

Κατά τη συνάντηση, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί εμφανίστηκαν πρόθυμοι να επιστρέψουν και να ξανα χτιστεί η δημοτική αστυνομία. Ωστόσο, εξέφρασαν τους φόβους τους, πως αυτή θα λειτουργήσει με λιγότερα, όπως προβλέπεται, άτομα.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία είχε 177 άτομα μέχρι την κατάργηση της και τώρα αναμένεται να λειτουργήσει με το πολύ 70 άτομα. Αυτές τις ημέρες οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί καταθέτουν αιτήσεις για την επιστροφή τους στο δήμο, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί 50.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κάθε μέρα ενεργοί δημοτικοί αστυνομικοί θα είναι 35 άτομα, δηλαδή 17 σε κάθε βάρδια. Όπως επισημαίνουν, θα είναι δύσκολο ν΄ ανταπεξέλθουν στις 29 αρμοδιότητες που τους αντιστοιχούν.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την θέληση να μην ασκούν και τις 29 αρμοδιότητες, αλλά κάποιες βασικές όπως Κ.Ο.Κ. και τραπεζοκαθίσματα. ζήτησε από τους εργαζόμενους να σχηματίσουν μια αντιπροσωπεία ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως πρώτη προτεραιότητα την αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του για αύξηση των προστίμων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λ. Κιοσέογλου και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θ. Ψαρράς.