Skip to main content

Με 60ετή φυλάκιση καταδικάστηκε δάσκαλος για αποπλάνηση μαθητριών

O 51χρονος δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 10 μαθητριών του, ηλικίας από 10 έως 13 χρονών.

Συνολική ποινή φυλάκισης 60 ετών (εκτιτέα είναι τα 25 έτη) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 51χρονο δάσκαλο ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά 10 μαθήτριες του, μέσα σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Κρίθηκε ένοχος για «αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση» και επέστρεψε στις φυλακές όπου παρέμενε προσωρινά κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου με κλάματα. Προηγουμένως, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία χαρακτηρίζοντας ως μυθεύματα τα όσα κατήγγειλαν τα κορίτσια, ηλικίας από 10 έως 13 χρονών. Ο δάσκαλος συνελήφθη τον Νοέμβριο 2015, ύστερα από καταγγελία μιας μαθήτριας δημοτικού που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από το 2011 προέβαινε  σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε επί 18 συναπτά χρόνια.