Skip to main content

Με 191 εκθέτες και έντονο διεθνή χαρακτήρα ξεκίνησε σήμερα η Freskon

Τα εγκαίνια της Freskon θα γίνουν σήμερα στις 17:30 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

«Φρέσκος αέρας» στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών φυσάει από σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε την λειτουργία της η Freskon και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου.

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών στην 3η του διοργάνωση εισέρχεται σταδιακά σε περίοδο ωριμότητας, καθώς έχει εδραιωμένη διεθνή απήχηση ως σημείο συνάντησης παραγωγών, εμπόρων και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου.

Τα εγκαίνια της Freskon θα γίνουν σήμερα στις 17:30 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Η Freskon φέτος συγκεντρώνει 191 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), οι οποίοι προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Η διοργάνωση αναπτύσσεται σε 12.500 τμ και στο πλαίσιο της υλοποιείται πρόγραμμα hosted buyers (προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών) με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων από 28 χώρες. Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

Εκτός από το αμιγώς εκθεσιακό κομμάτι της Freskon, υλοποιούνται παράλληλα και σημαντικές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στο περίπτερο 13.

Οι προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση τα προσεχή χρόνια, οι νέες τεχνολογίες στην καλλιέργεια του ακτινιδίου, οι νέες ποικιλίες και οι τάσεις της κατανάλωσης, θέματα φυτοπροστασίας και θρέψης, τρόποι αντιμετώπισης ασθενειών, αλλά και το μάρκετινγκ και οι νέες αγορές είναι μερικά μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Ακτινιδίου, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι ομιλητές.

Η Freskon φιλοξενεί και το FreshCon Market (σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα»), που έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Στο φετινό FreshCon Market συμμετέχουν ο βρετανικός όμιλος της Tescο και ο γερμανικός όμιλος Metro, που είναι παγκόσμιοι «παίκτες» της αγοράς λιανεμπορίου, από την Βουλγαρία οι αλυσίδες Fantastico και T-Market, από την Ουκρανία η ΑΤΒ Market, η Velyka Kyshenya και η Tavria V, από την Ρουμανία ο όμιλος της γαλλικής Carrefour και η Mega Image, από την Σερβία η Maxi, η Univerexport, η Mercator και η Super Vero και από την Ελλάδα οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Χαλκιαδάκης, My Market-Metro Cash & Carry και η Discount Markt.

Το ωράριο λειτουργίας της Freskon είναι σήμερα από τις 11:00 έως τις 19:00, αύριο από τις 10:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο, 29 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 18:00. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες.