Skip to main content

Με 1200 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε στα χέρια της 1200 εισιτήρια των 25 ευρώ για την αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Βιεϊρίνια: Δε γίνεται να μην πάμε καλά. Κρέσιτς: Δεν έχουμε αμυντικό πρόβλημα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε στα χέρια της 1200 εισιτήρια των 25 ευρώ για την αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Σάκης Τονουσίδης, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τα «μαγικά χαρτάκια» ανά χείρας. Ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εισιτηρίων, όμως ο ακριβής αριθμός εναπόκειτο στη διακριτική ευχέρεια της Ξάνθης. Η θρακιώτικη ΠΑΕ ήταν αυτή τη φορά πιο «συνεργάσιμη» και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθούν κυρίως στο πέταλο, αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι στη κεντρική κερκίδα.
Από εκεί και πέρα, η αστυνομία της περιοχής συζήτησε το πώς θα πάνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Γ.Γ.Α., κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, είναι προφανές ότι το δικαίωμα στην εκδρομή κερδίζεται. Ετσι, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη μετάβαση και την παρουσία των οπαδών στην Ξάνθη, για να υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψουν και την έκτη αγωνιστική στην Αθήνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Βιεϊρίνια: Δε γίνεται να μην πάμε καλά

Τη δική του εξήγηση για την αγωνιστική κρίση την οποία διέρχεται ο ΠΑΟΚ και την αισιοδοξία του για μία διαρκώς βελτιούμενη πορεία στη συνέχεια της σεζόν εξέφρασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Πορτογάλος άσος:

Για τις κακές εμφανίσεις κόντρα σε Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου: "Είναι μία δύσκολη περίοδος  που μας έχει προβληματίσει όλους. Δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα. Δεν είναι ακριβώς η κόπωση που φταίει. Ίσως δώσαμε περισσότερη ενέργεια και φαιά ουσία στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας στην πορεία. Ο κόσμος βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας. Έχει δίκιο να ανησυχεί, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι συγκυριακά. Ας μην πιστέψει κανείς ότι εμείς δε θέλαμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια ή επαναπαυθήκαμε. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προσπαθήσαμε στην Τρίπολη. Ίσως βρεθήκαμε σε μία κακή μέρα. Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε".

Για την πτώση στην απόδοσή του στα δύο τελευταία παιχνίδια: "Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχω κάνει, αλλά θέλω να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δεν πέρασε ποτέ κάποια μέρα που να μην έδωσα το 100% στην προπόνηση. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν καταλαβαίνω τι συνέβη".

Για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια: "Από εδώ και πέρα δε γίνεται να μην ακολουθήσουν καλά αποτελέσματα. Έτσι έχουμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ, με νίκες, θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες. Αυτά έχει δείξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια".

Για τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα: "Αυτά τα προβλήματα, τα οποία κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν, δε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα ή να χρησιμεύσουν σαν δικαιολογία. Έχουμε μάθει να παίζουμε ποδόσφαιρο παρά τα όποια προβλήματα, η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα τα διευθετήσει, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία. Έχουμε πολλή εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, όσα έχει πει έχουν γίνει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε στα λεγόμενά του".

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να πάρει το Πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια: "Φυσικά καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του κόσμου και τον πόθο τους για έναν τίτλο, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έναν τέτοιο στόχο έπειτα από μόλις τρία παιχνίδια. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Κι εμείς θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ".

Για το λόγο που κάνει περισσότερες ατομικές ενέργειες στο β’ ημίχρονο: "Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως είμαι πιο νευρικός, επειδή πολλές φορές έχουμε περισσότερο άγχος και πίεση για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό βαραίνει ξεχωριστά κάθε ποδοσφαιριστή και οδηγεί και σε περισσότερες προσωπικές ενέργειες".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Φυσικά και είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις μας, δεν έχει αλλάξει κάτι μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα".

Κρέσιτς: Δεν έχουμε αμυντικό πρόβλημα

Ο Ντάριο Κρέσιτς  παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε ότι ο "Δικέφαλος", πλέον, έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ότι η κούραση έχει κοστίσει στην ομάδα, ειδικά στο Πρωτάθλημα, ενώ επεσήμανε ότι είναι ικανοποιημένος από την συνεργασία του με τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, Στέφανο Αϊβαλιώτη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κροάτης γκολκίπερ:

Για τις εμφανίσεις της ομάδας στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς: "Στο ξεκίνημα της σεζόν έκανε καλές εμφανίσεις η ομάδα. Πλέον μας έχει κοστίσει η κούραση και, ειδικά στο Πρωτάθλημα, με τις δύο ισοπαλίες που φέραμε, δείξαμε ότι δεν είμαστε σε καλή κατάσταση".

Για τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: "Είναι λογικό οι οπαδοί να ζητούν περισσότερα από τους παίκτες. Πρέπει να ξέρουν, όμως, ότι κι εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλαμε τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο παιχνίδι".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και τα εννιά γκολ που έχει δεχτεί έως τώρα: "Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με κάποιους παίκτες, αλλά και με τους έντεκα που αγωνίζονται".

Για την προσωπική του παρουσία: "Είμαι ικανοποιημένος, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω συνεχώς και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό".

Για την επέμβασή του στην προσπάθεια του Μάρτιν: "Δε νομίζω ότι ήταν η καλύτερη που έχω κάνει ποτέ. Έχω αρκετές ανάλογες στην καριέρα μου. Ήταν αρκετά σημαντική, βέβαια, για την ομάδα και αυτό με ικανοποιεί".

Για το αν θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και σε Ευρώπη: "Πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα. Βέβαια, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι στα ματς που έρχονται".

Για τη συνεργασία του με τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων, Στέφανο Αϊβαλιώτη: "Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους παίκτες, παρά μόνο για μένα. Κι αυτό γιατί εγώ ακολουθώ διαφορετικό πρόγραμμα από την υπόλοιπη ομάδα. Η αλλαγή προπονητή τερματοφυλάκων με βοήθησε προσωπικά πάρα πολύ, έγινα καλύτερος".