Skip to main content

Με 1,25 δολάριο ζούν σήμερα 89 εκατ. πολίτες

Με 1,25 δολάριο την ημέρα ζουν σήμερα 89 εκατ. πολίτες σε όλο τον κόσμο, κάτι που παρουσιάζεται ως μια από τις σοβαρότερες συνέπειες τις παγκόσμιας οικονομικής κρίσης
Με 1,25 δολάριο την ημέρα ζουν σήμερα 89 εκατ. πολίτες σε όλο τον κόσμο, κάτι που παρουσιάζεται ως μια από τις σοβαρότερες συνέπειες τις παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της G20. 

Προκειμένου να βοηθηθούν οι φτωχές οικονομίες όλου του πλανήτη χρειάζονται 11,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα κράτη της G20. Αν αυτό το ποσό ήταν διαθέσιμο αυτή τη στιγμή, θα προωθούνταν από τις υποανάπτυκτες χώρες, άμεσα έργα για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη, αλλά και τις υποδομές.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε ένα ειδικό τεύχος αφιερωμένο στην τύχη των φτωχών στον πλανήτη μας εν μέσω της πρωτοφανούς μεταπολεμικώς κρίσης και ύφεσης και επεσήμανε ότι εάν δεν συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, τότε η πρόοδος που έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, απλά θα εξανεμιστεί.

Στη G20 δεν υπάρχει αντιπροσώπευση των φτωχών κρατών, τα οποία «άκουσαν» από την πρόσφατη σύνοδο, την περασμένη άνοιξη στο Λονδίνο ότι θα λάβουν φάκελο 50 δισ. δολ.. και ακόμα 20 δισ. τάχθηκαν από τους 8 στην Ιταλία, στη Λ’Ακουιλα.