Skip to main content

McDonald΄s: Στόχος τα 6 εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη - Ψάχνει το κέντρο

Εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημα McDonald's στη Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως 159 με 24ωρη υπηρεσία Drive Thru.

Στη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη εστιατορίων McDonald΄s στη Θεσσαλονίκη στοχεύει η εταιρεία Premier Capital Hellas, η οποία εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής το δεύτερο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως 159. Προτεραιότητα για την εταιρεία Premier Capital με έδρα τη Μάλτα και Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες είναι φυσικά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου τόσο σε ό,τι αφορά την τοποθεσία όσο και το μέγεθος.

Όπως τόνισαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του εστιατορίου ο Melo Hili, πρόεδρος και ο Victor Tedesco, Managing Director της Premier Capital, η αγορά εστίασης της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα υποσχόμενη και μάλιστα τα μηνύματα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του McDonald΄s της Καλαμαριάς, όπου λειτουργεί 24ωρη υπηρεσία Drive Thru είναι πάρα πολύ θετικά.

"Κοιτάζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς θέλουμε να αυξήσουμε την παρουσία μας τα επόμενα χρόνια. Βάσει της δυναμικής της θέλουμε να έχουμε παρουσία στην πόλη με τουλάχιστον έξι καταστήματα", σημείωσε ο κ.Tedesco. Το εστιατόριο στην Εθνικής Αντιστάσεως ήταν το πρώτο που άνοιξε εφέτος στην Ελλάδα η εταιρεία με τη δημιουργία των δύο επόμενων για το 2017 να τοποθετούνται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για το νέο εστιατόριο ανήλθε σε 1,35 εκατ. ευρώ(με τον χρόνο απόσβεσης να υπολογίζεται σε 5 χρόνια) και δημιουργήθηκαν 23 νέες θέσεις εργασίας. Στο νέο εστιατόριο απασχολούνται συνολικά 27 εργαζόμενοι.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Premier Capital σκοπεύει να επενδύσει περίπου 12 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία εννέα ακόμα εστιατορίων, ήτοι τριών κάθε χρόνο και να δημιουργήσει τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας, που θα προστεθούν στις υπάρχουσες 472 θέσεις εργασίας. Από το 2011 που η Premier Capital Hellas ανέλαβε ως Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, έχει επενδύσει περισσότερα από 11,6 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη της αλυσίδας, για το άνοιγμα νέων εστιατορίων και για την ανακαίνιση των υφισταμένων. Στο τέλος του 2019 η αλυσίδα προβλέπεται να αριθμεί 33 εστιατόρια από 24 σήμερα.

"Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου γιατί είμαστε ακόμη μικροί στην ελληνική αγορά, όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός σε αυτό το κομμάτι της εστίασης. Το 2017, πάντως, παρά την κρίση ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά", σημείωσε ο κ.Hili. H Premier Capital Hellas εκτιμάται ότι έκλεισε το 2016 με τζίρο 25 εκατ.ευρώ έναντι 23 εκατ.ευρώ το 2015, ενώ για το 2017 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φθάσει τα 27-28 εκατ.ευρώ.

O Melo Hili, πρόεδρος και ο Victor Tedesco, Managing Director της Premier Capital

Το McDonald's της Καλαμαριάς

Το McDonald’s της Καλαμαριάς είναι το μοναδικό στη Θεσσαλονίκη με υπηρεσία Drive Thru. Σύμφωνα με τον κ.Tedesco, η υπηρεσία αυτή αναμένεται να αποτελεί περίπου το 45% της δουλειάς στο κατάστημα, όπως δείχνει η εμπειρία από τα Drive Thrus που έχει η Premier Capital στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Όπως αναφέρει ο κ.Tedesco, ο χρόνος αναμονής από τη στιγμή της παραγγελίας στο αυτόματο μηχάνημα από τον οδηγό μέχρι την παραλαβή είναι 90 δευτερόλεπτα.

Στο νέο εστιατόριο λειτουργεί το καινοτόμο σύστημα παραγγελιών SPA (Service Production & Assembly), το οποίο βασίζεται σε μια απλή φιλοσοφία παραγγελίας, όπου ο πελάτης πληρώνει και παίρνει την παραγγελία του σε διαφορετικά σημεία του πάγκου, ή πληρώνει με πιστωτική κάρτα στα αυτόματα kiosks. Τα Kiosks είναι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές (οθόνες), τα οποία χειρίζεται προσωπικά ο πελάτης και έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το μενού του με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στην παραγγελία του, ενώ το προσωπικό του εστιατορίου δημιουργεί τα γεύματα εκείνη την ώρα ανάλογα με την παραγγελία του πελάτη. Το σύστημα δίνει μεγαλύτερη ευελιξία, μειώνει το χρόνο παράδοσης και βελτιώνει την ποιότητα του φαγητού.

Επίσης, το εστιατόριο διαθέτει δύο ‘Μαγικά Τραπέζια’, τα οποία είναι εξοπλισμένα με projector προσφέροντας διαδραστικά παιδικά παιχνίδια, ενώ ο χώρος είναι ευέλικτος για τη διοργάνωση παιδικών πάρτι.