Skip to main content

Μαζική κάθοδος «γαλάζιων» Θεσσαλονικιών για το 11ο συνέδριο της ΝΔ

Από νωρίς το πρωί με κάθε μέσο στην Αθήνα τα «γαλάζια» στελέχη για να συμμετάσχουν στο 11ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Όλες οι λεπτομέρειες.

Με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και πολλά ΙΧ οι «γαλάζιοι» Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί για την πρωτεύουσα. Το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει αύριο και επί διήμερο η καρδιά των «γαλάζιων» θα χτυπά στην Αθήνα.

Τρεις είναι οι κύριες ενότητες του συνεδρίου:

1.Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.

2.Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

3.Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Παράλληλα θα γίνεται συζήτηση σε θεματικές όπως:

-Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας.

-Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας.

-Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.

-Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό .

-Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.

-Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη.

Δεκάδες είναι οι ομιλητές, οι εισηγητές και τα άτομα που θα απευθύνουν χαιρετισμό, με πρώτο τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενδεικτικά στα κεντρικά πρόσωπα του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Antonio López-Istúriz White (Ευρωβουλευτής, Γενικός Γραμματέας ΕΛΚ), οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Δέρβος, Γιώργος Στεργίου, αλλά και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής.

Οι εργασίες θα αρχίσουν αύριο το πρωί με την προβολή ενός βίντεο και το χαιρετισμό του κ. Μητσοτάκη, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο κ. Χατζηδάκης και με την ιδιότητα του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Θα ακολουθήσει η ομιλία του γ.γ. του ΕΛΚ και οι ομιλίες των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων και των προαναφερόμενων κεντρικών ομιλητών.

Από το μεσημέρι αρχίζουν οι θεματικές. Στην πρώτη για τις υπηρεσίες για τον πολίτη, κεντρικός εισηγητής είναι ο Νίκος Δένδιας και προσκεκλημένοι ομιλητές ο Στέλιος Ράμφις κι ο Μανόλης Δερμιτζάκης.

Στη δεύτερη θεματική για την οικονομία ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι κεντρικός ομιλητής και προσκεκλημένοι οι Χάρης Γεωργιάδης (υπουργός Οικονομικών Κύπρου) και Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Έτσι κλείνει η πρώτη μέρα του συνεδρίου. Την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματιστεί η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου και στη θεματική για τη νέα γενιά κεντρική εισηγήτρια είναι η Αθηνά Ντόβα και προσκεκλημένοι ομιλητές ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Κατερίνα Κούτκουλα. Ακολουθεί στις 13.40' η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και κλείνουν οι εργασίες του συνεδρίου με την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κοινωνικό συνέδριο

Ταυτόχρονα θα διεξάγονται έξι παράλληλες εκδηλώσεις σε μια ενότητα που η ΝΔ την ονόμασε «Το Κοινωνικό Συνέδριο».

Το Σάββατο η γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και η γραμματεία Επιστημονικών Φορέων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας», με ομιλητές τους Έλενα Ράπτη, Γρηγόρη Λέων, Κατερίνα Μαχαιρά, Αναστασία Σαρχόσογλου, Μαρία Παναγιωτοπούλου και Μαρία Συρεγγέλα.

Οι γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων & ΕΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τους Έλληνες της διασποράς, με κεντρικό ομιλητή τον Σάββα Αναστασιάδη και επίσης τους: Νίκο Κορογιαννάκη, Νίκο Γιαννή, Γιώργο Δημητρακάκη, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Γιάννη Σμυρλή.

Οι γραμματείες Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Επιστημονικών Φορέων διοργανώνουν την εκδήλωση για την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους Μαρία Κανελλοπούλου, Θεόδωρο Βοντετσιάνο, Αντιγόνη Γκουλιοβάκη, Δημοσθένη Κόλλια και Βασίλη Ξυπολυτά.

Το Σάββατο κλείνουν οι παράλληλες εκδηλώσεις με τη γραμματεία Παραγωγικών Τομέων για την τρίτη ηλικία. Κεντρικός ομιλητής ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας και συμμετέχουν οι Κωστής Δήμτσας, Θάνος Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης και Νίκος Κωστόπουλος.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Κυριακής είναι:

-Για τον αθλητισμό (γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος), με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Καραμανλή και τη συμμετοχή των Αθανάσιου Στρίγκα, Βούλας Κοζομπόλη, Μίμη Δομάζου και Ζωής Ράπτη.

-Για τα άτομα με αναπηρία (γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων), με κεντρική ομιλήτρια τη Σοφία Βούλτεψη και τους Γιώργο Φουντουλάκη, Κωνσταντίνο Σίμψη, Νικόλαο Γιαλλούρη, Σταύρο Τσιφλίκη, Κωνσταντίνο Γαργάλη, Κυριακή Ιωάννου, Παναγιώτη Καδδά, Σοφοκλή Αλέπη, Κώστα Λολίτσα και Γιώργο Σταμάτη.