Skip to main content

Μαζεύει υπογραφές ο Ψωμιάδης για να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

Παραιτήθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ που είχε ιδρύσει ο ίδιος. Ζήτησε από την Αθήνα τους καταλόγους των μελών της ΠΕ για να μαζέψει υπογραφές...

Έξι χρόνια μετά τη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ (2009), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, επανέρχεται δυναμικά και φέρεται αποφασισμένος να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ψωμιάδης εξέδωσε σήμερα μια λιτή ανακοίνωση με ουσία: «Σήμερα Παρασκευή 25/9/2015 ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε τη δήλωση παραιτήσεως του από τη θέση του Προέδρου του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ καθώς και την παραίτηση του από κάθε άλλη θέση στα συλλογικά όργανα αυτού».

Η παραίτηση Ψωμιάδη από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος γίνεται ανήμερα του ανοίγματος της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ κι έτσι πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για να υποβάλει και ο ίδιος την υποψηφιότητά του.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται ο κ. Ψωμιάδης να μαζέψει και 50 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του από τα 500 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ή από το ένα δέκατο των μελών (περισσότερα από 4.400) του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Ψωμιάδης ήδη ζήτησε τους καταλόγους των μελών της Πολιτικής Επιτροπής από τα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα, για να μαζέψει υπογραφές, οπότε το πήρε ζεστά το ζήτημα.

Ο ίδιος πάντως είχε πει προσφάτως ότι καθοριστική για την απόφασή του να θέσει ή όχι υποψηφιότητα είναι η τελική απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που λένε άλλωστε και πολλοί άλλοι επίδοξοι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ.