Skip to main content

Μαξίμου:Έκφραση αποτελεσματικής συνεργασίας οι ευχαριστίες Αναστασιάδη

Πώς σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές το tweet του Κύπριου προέδρου, όπου ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξή του στις θέσεις της Κύπρου.

Ως «έκφραση αποτελεσματικής συνεργασίας και κοινής επιτυχίας Ελλάδας - Κύπρου στη Σύνοδο», χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την ανάρτηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, στο Twitter, με την οποία εκφράζει ευχαριστίες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τη σταθερή στήριξη του στις θέσεις μας παρά τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας».

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την «πλήρη» ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της «κρίσιμης», όπως τη χαρακτήρισε, Συνόδου Κορυφής».
Επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. υπό την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τέλος, ανέφερε ότι η επίτευξη των στόχων της Λευκωσίας ήταν και αποτέλεσμα της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Την ικανοποίηση της Λευκωσίας εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης.