Skip to main content

Μαξίμου: Θα ανοίξουμε φροντιστήριο για τη ΝΔ για το πλεόνασμα

Από ό,τι φαίνεται τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρθηκε να κάνει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν, τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, για το πρωτογενές πλεόνασμα και τα αντίμετρα, έδωσαν κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5%, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Από ό,τι φαίνεται τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρθηκε να κάνει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν. Και ο κ. Κικίλιας ισχυρίζεται πως χρειάζεται πλεόνασμα 5,5% για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, την ίδια ακριβώς ώρα που ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Κόνσολας, κάνει λόγο για 4,5%.

Χρειάζεται να ανοίξουμε ολόκληρο φροντιστήριο για τη ΝΔ και όχι μόνο για μαθήματα οικονομικών αλλά και για αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Μέχρι τότε, επαναλαμβάνουμε: Τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Στόχος, ο οποίος δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επιτευχθεί, καθώς ήδη καταγράφηκε πλεόνασμα 4,2% για το 2016».