Skip to main content

Μαξίμου: Με απόλυτη επιτυχία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας τον στόχο του ελληνικού ομολόγου.

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές συμπληρώνοντας πως επιβεβαιώνεται η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας η οποία, όπως υποστηρίζουν, βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

«Το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος της απόδοσης στο 4,625%, σε τιμές σαφώς χαμηλότερες από την προηγούμενη έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος, τον Απρίλιο του 2014, που είχαν διαμορφωθεί στο 4,75% και 4,95% αντίστοιχα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Κρίνουν μάλιστα πως είναι σημαντικό «το ότι από τις πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 3 δισ. ευρώ, εκπληρώνοντας τον στόχο του ελληνικού ομολόγου, θέτοντας στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».