Skip to main content

Μαξίμου: Κλείνουν οι εκκρεμότητες στις επόμενες ημέρες

Οι εκκρεμότητες που απομένουν, θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, λένε κυβερνητικές πηγές.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, υποστηρίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «επιβεβαιώθηκε επίσης ότι είναι έτοιμα προς εκταμίευση τα 2 δισ. της προβλεπόμενης χρηματοδότησης καθώς και τα 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Οι εκκρεμότητες που απομένουν, θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Euro Working Group, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επισημαίνεται ότι διαψεύστηκαν όσοι τις προηγούμενες ημέρες ισχυρίζονταν η σταθερή εμμονή της Ελλάδας στις θέσεις της, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης», καταλήγουν.