Skip to main content

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ

Η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της και αυτό αποτελεί μία άποψη, η οποία κερδίζει διαρκώς έδαφος, λένε κύκλοι του Μαξίμου.

Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση τη χθεσινή δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν συγκεκριμένα, ότι «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών».

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, επαναλαμβάνουν ότι «η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της» και αυτό αποτελεί μία άποψη, η οποία «κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς»

«Από την ελληνική πλευρά είναι καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.