Skip to main content

Μαξίμου: Αναμενόμενος ο τυχοδιωκτισμός του Μητσοτάκη

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, που ακολούθησαν τη συνάντηση των δύο ανδρών.

«Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε σε δηλώσεις του τον κ. Τσίπρα ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ζήτησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, μετά από την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.