Skip to main content

Μαξίμου: Αυτά έλεγαν Μητσοτάκης, Ντόρα, Σαμαράς για την ΠΓΔΜ (vid)

Στο βίντεο υπάρχουν δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, που προειδοποιούσε ότι αν δεν δεχθούμε σύνθετο προσδιορισμό, η χώρα θα ονομάζεται «Μακεδονία»

Δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1994 επιστράτευσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για να επιτεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αιχμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου ρώτησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη αν «συμφωνεί ή διαφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως “είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία”, υπογραμμίζοντας πως “εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία”»;

«Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με “ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος”, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός», πρόσθεσε.

Στο βίντεο, που φέρει τον τίτλο «Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;», φιλοξενούνται και δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά, από το παρελθόν.

Ειδικότερα, η κα. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «η Νέα Μακεδονία είναι μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη κι η νέα ένα κομμάτι». Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει σε συνέντευξή του ότι εάν τα Σκόπια δεχθεί να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία «θα συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε».