Skip to main content

«Μαχαίρι» στις αμοιβές του Δ.Σ. από τη νέα διοίκηση της ΟΛΘ

Συμμάζεμα στα οικονομικά της ΟΛΘ ΑΕ, όπου αυτό είναι δυνατό, είναι μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης του λιμανιού της πόλης. Ο καινούριος… καπετάνιος φρόντισε να δώσει πρώτος το σήμα κι έ
Συμμάζεμα στα οικονομικά της ΟΛΘ ΑΕ, όπου αυτό είναι δυνατό, είναι μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης του λιμανιού της πόλης.

Ο καινούριος… καπετάνιος της εισηγμένης εταιρείας φρόντισε να δώσει πρώτος το παράδειγμα, καθώς για τρέχον οικονομικό έτος οι αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου θα είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με το 2009. Εν πολλοίς, βέβαια, αυτό θα συμβεί διότι -πέραν των σχετικών μειώσεων στο ύψος των μισθών, είναι που και- οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας συγχωνεύονται σε ένα πρόσωπο, ενώ πέρυσι υπήρχαν δύο αμειβόμενες θέσεις. Συγκεκριμένα το 2009 για τη μισθοδοσία του προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβλήθηκε το ποσό των 44,6 χιλ. ευρώ και άλλα 13,7 χιλ. ευρώ για τον αντιπρόεδρο. Το μεγαλύτερο κονδύλι, όπως ήταν φυσικό, αφορούσε στην αμοιβή που έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος και η οποία, κατά τις ίδιες πηγές ανήλθε σε ποσό ύψους 63,9 χιλ. ευρώ. Συνολικά, μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., το ύψος των αμοιβών διοίκησης πέρυσι διαμορφώθηκε σε 227.798 ευρώ.

Με το νέο καθεστώς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας όπως έγινε γνωστό στη Voria.gr θα λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 5.981 ευρώ, μεικτά, ενώ παράλληλα θα του καταβάλλεται και το ποσό της ασφάλισής του στο ταμείο νομικών, καθώς ο κ. Στ. Αγγελούδης είναι στο επάγγελμα δικηγόρος. Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος θα λαμβάνει μεικτά 1.500 ευρώ μηνιαίως και τα υπόλοιπα μέλη από 214 ευρώ μεικτά, για τη συμμετοχή τους έως 3 συνεδριάσεις το μήνα.

Μειώσεις μισθών, ωστόσο, έχουν επέλθει και στο υπόλοιπο προσωπικό της εταιρείας, μέσω της εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης (Ν.3833/ 2010) περί δημοσιονομικής προσαρμογής. Έτσι, από το Μάιο οι μισθοί του προσωπικού έχουν υποστεί οριζόντια περικοπή 7% (με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2010) και έπεται ένα επιπλέον 3% από τον Ιούνιο. Επίσης, «κόπηκε» το προβλεπόμενο ποσοστό από το δώρο του Πάσχα και επίκεινται ανάλογες μειώσεις για το επίδομα αδείας (θα περιοριστεί στα 250 ευρώ) και το δώρο Χριστουγέννων (στα 500 ευρώ).