Skip to main content

Μαυροβούνιο: Δάνειο 15 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

Δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών στο Μαυροβούνιο, διέθεσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), στον οργανισμό σιδηροδρόμων της χώρας.
Δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών στο Μαυροβούνιο, διέθεσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), στον οργανισμό σιδηροδρόμων της χώρας, ZCG Infrastruktura, που διαχειρίζεται δίκτυο 250 χιλιομέτρων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, το δάνειο θα διατεθεί για την υλοποίηση έργων σε τμήμα 57 χιλιομέτρων που καλύπτει την περιοχή Νίκσιτς μέχρι την πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα, ενώ με την υλοποίηση του έργου, θα βελτιωθεί, συνολικά, η γραμμή διασύνδεσης με το λιμάνι του Μπαρ, αλλά και με το ευρωπαϊκό, σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το έργο υποστηρίζει τη συνολική μετατροπή του σιδηροδρομικού τομέα στο Μαυροβούνιο, βελτιώνοντας, παράλληλα, τις συνθήκες ασφάλειας της μεταφοράς των επιβατών.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ στο Μαυροβούνιο, Μάρεκ Λόριτς τόνισε πως η τράπεζα θα στηρίξει την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα των βασικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι, συνολικά η ΕΤΑΑ έχει διαθέσει μέχρι σήμερα ποσό άνω των 80 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε διάφορους οικονομικούς τομείς της χώρας.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ