Skip to main content

Μαύρη τρύπα 400 εκατ. ευρώ στα ταμεία των Δήμων

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα καταφέρει να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να βρει λύσεις έτσι ώστε να καλυφθεί το άνοιγμα

Μαύρη τρύπα ύψους  400 εκατ. ευρώ εντόπισε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στα ταμεία των Δήμων. Όπως φαίνεται λοιπόν, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα καταφέρει να εξοικονομήσει ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να βρει λύσεις έτσι ώστε να καλυφθεί το άνοιγμα στα οικονομικά των Δήμων. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι από τους 1078 Δήμους της χώρας μόλις 353 αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία όπως υποχρεούνται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όλες αυτές οι εξελίξεις στο μέτωπο της γενικής κυβέρνησης θα τεθούν επί τάπητος, από την ερχόμενη Δευτέρα, με την έλευση των υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας. Πριν συναντηθούν με τους υπουργούς της κυβέρνησης, κυρίως με τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυρία Κατσέλη, θα παραλάβουν από το τεχνικό κλιμάκιο την αναλυτική έκθεση.

Σημειώνεται ότι οι δανειστές μας θα πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε  αλλαγές όσον αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική, ενώ θα ασκήσουν πιέσεις  για μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.