Skip to main content

Ματωμένα Χριστούγεννα: Πέντε ιστορίες φρίκης στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα και θα αμαυρώνουν για πάντα το πνεύμα των ημερών

Διανύουμε τις ημέρες της αγάπης και της ενσυναίσθησης, που έχουν ως κεντρικό μήνυμα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τη θαλπωρή.

Αν και οι περισσότερες ιστορίες που έρχονται στο μυαλό μας αυτόν τον καιρό συνοδεύονται από όμορφες αναμνήσεις, δεν λείπουν κι αυτές που κάνουν το αίμα να παγώνει. Φρικιαστικά εγκλήματα που εκτυλίχθηκαν στη χώρα μας στο μακρινό ή και πιο πρόσφατο παρελθόν, ρούφηξαν τη χρυσόσκονη των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και χαράχτηκαν στη μνήμη μας λόγω της βιαιότητάς τους και του τραγικού απολογισμού τους.

Με νωπές τις ενδοοικογενεικές τραγωδίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με την πατροκτονία στα Καλύβια, όπου ένας 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71χρονο πατέρα του και το σοκαριστικό έγκλημα στη Νέα Σμύρνη, όπου ένας 18χρονος κάρφωσε ένα ψαλίδι στο στήθος του 16χρονου αδερφού του, παίρνοντάς του τη ζωή, η Voria.gr θυμήθηκε πέντε τραγικές ιστορίες που αμαύρωσαν το φως της πιο όμορφης εποχής του χρόνου.

Το βίαιο τέλος της Ζωής

Έντεκα χρόνια πέρασαν από την είδηση της στυγερής δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου, μία υπόθεση που έγινε ο χειρότερος εφιάλτης κάθε οικογένειας. Ήταν 27 Δεκεμβρίου του 2012 όταν το νήμα της ζωής της 34χρονης γυναίκας κόπηκε με τον πιο βίαιο τρόπο, έξω από το πατρικό της σπίτι στην Ξάνθη.

Image

Η Ζωή μετέβη στη γενέτειρά της από τη Θεσσαλονίκη για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της, όταν μετά από μία έξοδο, ο 28χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου, ιδιοκτήτης μανάβικου στη γειτονιά του θύματος, την ακολούθησε, την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο, τη βίασε και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από σταθμευμένα μηχανάκια και της έβαλε φωτιά. Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα επιβεβαίωσε και το ιατροδικαστικό πόρισμα, που εκτός των άλλων, ανέφερε ότι η γυναίκα έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Στην αστυνομία ο Παπάζογλου είπε ότι τη βίασε «γιατί του άρεσε» και ότι ήταν μεθυσμένος, ενώ ο ίδιος, που βαφτίστηκε «δράκος της Ξάνθης», έχει κατηγορηθεί και για άλλες επιθέσεις σε γυναίκες. Μία ακόμα πιο ζοφερή λεπτομέρεια της φρικτής ιστορίας είναι ότι τη φωτιά στην πιλοτή της οικοδομής έσβησαν ο πατέρας και ο αδερφός της Ζωής, χωρίς να γνωρίζουν ότι κάτω από τις φλόγες βρίσκεται ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. Ο δράστης εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών και κάθειρξης 18 ετών που του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης​.

Οι φονικοί κουραμπιέδες

Ένα γλύκισμα που δίνει γεύση αγάπης στις γιορτές, όμως πριν πολλά χρόνια σκόρπισε τον θάνατο στην Αμφιλοχία. Τα Χριστούγεννα του 1965 σημαδεύτηκαν από ένα γεγονός που πάγωσε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και το πανελλήνιο και οδήγησε στον θάνατο δύο μικρά παιδιά και τον παππού τους. Θολωμένη από ζήλεια για την 29χρονη αρραβωνιστικιά του εραστή της -τον οποίο περνούσε για 28 χρόνια- μία 54χρονη γυναίκα σκάρωσε ένα απίστευτο σχέδιο για να τη βγάλει από τη μέση, όμως τα πράγματα ξέφυγαν από τους υπολογισμούς της.

Image

Πασπάλισε με παραθείο ένα κουτί κουραμπιέδες και τους έστειλε με δέμα στο χωριό της 29χρονης. Αντί όμως για την αντίζηλό της, τους κουραμπιέδες έφαγαν ο 70χρονος πατέρας της και οι δύο ανιψιές της, δύο και τριών ετών, που γεύτηκαν τον θάνατο. Δύο ακόμα γυναίκες δοκίμασαν από το φονικό γλυκό και υπέστησαν δηλητηρίαση, ενώ σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, για... καλή της τύχη η 29χρονη τίναξε την άχνη από το γλυκό πριν δαγκώσει έναν. Μετά τη σύλληψή της, έριξε το φταίξιμο στον εραστή της, ο οποίος κάθισε μαζί της στο εδώλιο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία. Ο νεαρός αθωώθηκε ενώ η «φαρμακεύτρια της Αμφιλοχίας», όπως βαφτίστηκε στα χιλιάδες δημοσιεύματα, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη και 10ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Το ακέφαλο πτώμα της πανέμορφης Τζούλι-Μαρί στη βαλίτσα

Το αποτρόπαιο έγκλημα του 1999 θα στοιχειώνει για πάντα τις μέρες των εορτών. Ήταν 8 Ιανουαρίου όταν ο 24χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος δολοφόνησε την Αμερικανίδα μνηστή του, Τζούλι Μαρί Σκάλι, 31 ετών, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού, όταν έφυγαν από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα.

Image

Η πανέμορφη γυναίκα, πρώην μοντέλο, εγκατέλειψε τον σύζυγό της για να ζήσει με τον Σκιαδόπουλο, μηχανικό του εμπορικού ναυτικού που γνώρισε σε μία κρουαζιέρα μερικά χρόνια νωρίτερα. Το ζευγάρι ζούσε έναν παράφορο έρωτα όμως τα προβλήματα δεν άργησαν να ξεκινήσουν, ενώ στην Τζούλι Μαρί έλειπε αφόρητα το παιδί της, που είχε μείνει στην Αμερική. Μετά από έναν καβγά στο αυτοκίνητο, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου και συνέχισαν να λογομαχούν. Ο δράστης έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη γυναίκα και στη συνέχεια προσπάθησε να κάψει το πτώμα της, χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και πήρε μια μεγάλη βαλίτσα για να την βάλει μέσα. Όταν είδε πως το κεφάλι της δεν χωράει, προμηθεύτηκε και ένα σιδεροπρίονο και την τεμάχισε. Έβαλε τα κομμάτια της στη βαλίτσα, την οποία πέταξε στη θάλασσα. Το κεφάλι της δεν βρέθηκε ποτέ. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, έκανε εκκλήσεις στις αρχές αλλά και στο πανελλήνιο μέσω τηλεοπτικών εκπομπών για να βρεθεί η αγαπημένη του.... Μετά από 19 ημέρες έσπασε και ομολόγησε. Αν και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, στο εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 23 χρόνια. Πλέον έχει αποφυλακιστεί και άνοιξε στεγνοκαθαριστήριο.

Υπόθεση Δουρή

Μία φρικτή ιστορία που για κάποιους αποτελεί μυστήριο 30 χρόνια μετά. Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1993 στην Ερμιόνη Αργολίδας ένα επτάχρονο αγοράκι εντοπίζεται στραγγαλισμένο πίσω από τον μαντρότοιχο του σπιτιού του, ενώ φέρει σημάδια βιασμού. Είχαν προηγηθεί μαραθώνιες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, με πρωτεργάτη τον πατέρα του, Μανώλη Δουρή, που εμφανιζόταν καταρρακωμένος για την εξαφάνιση του γιου του. Σε μία τροπή που σόκαρε, ο ίδιος συλλαμβάνεται για το έγκλημα και ομολογεί. «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε», λέει όμως στη συνέχεια αναιρεί και δηλώνει αθώος.

Image

Η υπόθεση λαμβάνει τεράστια δημοσιότητα και ο κόσμος ζητά την παραδειγματική τιμωρία του Δουρή. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν στοιχεία που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν δύο ή περισσότεροι, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν συνέχεια στο πλευρό του. Ο Δουρής καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ τρία χρόνια μετά το έγκλημα, και αφού ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε πολλές φορές σε όποιες φυλακές κι αν μετήχθη, βρέθηκε κρεμασμένος με καλώδιο τηλεόρασης μέσα στο κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης.

Τα 78 χτυπήματα από κατσαβίδι και μαχαίρι στο σώμα της Ανδριάννας

Ένα όμορφο και χαρισματικό κορίτσι με καταγωγή από την Κέρκυρα βρέθηκα στην Καστοριά για να σπουδάσει στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας με όνειρο να κάνει καριέρα ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών. Στα 21 της χρόνια, η Ανδριάνα Γαρδικιώτη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με δεκάδες μαχαιριές από τον 35χρονο σύντροφό της, Στάθη Ευσταθίου, που την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.

Επίμονος και κτητικός ο Ευσταθίου ζητούσε από την κοπέλα να γνωστοποιήσει παντού τη σχέση τους και όταν αυτή δεν το έκανε, αυτός εξοργίστηκε. Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου του 2011 το ζευγάρι συναντιέται για τελευταία φορά, με τον 35χρονο να μπήγει δέκα φορές ένα μαχαίρι στην καρδιά της και στη συνέχεια, χωρίς κανέναν δισταγμό, την κάρφωσε ανελέητα με ένα κατσαβίδι στον λαιμό, αποτελειώνοντάς την. «Το έγκλημα αυτό δεν έχει προηγούμενο», είχε πει ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που μέτρησε πάνω από 78 χτυπήματα στο σώμα της. Είχε περίπου 35 χτυπήματα στον λαιμό και τον θώρακα και δεκάδες άλλα στο υπόλοιπο σώμα της.

Image

Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, ο δράστης την έγδυσε και την έριξε στη λίμνη, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε στο Facebook την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. «Λυπάμαι και συγγνώμη. Ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει... σε αγάπησα... σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάνου μου!!! Έναν ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλον μόνο του. Έρχομαι Νιεχ-Νιεχ μου».

Τελικά δεν το έκανε και συνελήφθη ενώ προέκυψε πως είχε ιστορικό ως παιδόφιλος και στην κατοχή του είχαν βρεθεί χιλιάδες αρχεία βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και επιπλέον 15 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, φτιάχνει κομποσκοίνια μέσα στη φυλακή για να εξιλεωθεί.