Skip to main content

Μαθήτρια στην Τούμπα αυτοτραυματίστηκε στο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Το νέο περιστατικό αυτοτραυματισμού, που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγράφηκε σε σχολείο της Τούμπας με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια.

Νέο κρούσμα αυτοτραυματισμού μέσω του παιχνιδιού «μπλε φάλαινα» εξετάζουν οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο περιστατικό, που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγράφηκε σε σχολείο της Τούμπας με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, καθηγήτρια σε σχολείο της Τούμπας, αντιλήφθηκε πως μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της και η οποία της αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».

Ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθηγητή, η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλα 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες.

Πάντως, για το περιστατικό επίσημη καταγγελία από την πλευρά του σχολείου δεν έχει γίνει στην Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Το παγκόσμιο φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») είναι ένα διαδικτυακό «παιχνίδι» που προσκαλεί εφήβους να υλοποιήσουν μία σειρά από δοκιμασίες διάρκειας 50 ημερών, με αποκορύφωμα την ίδια την αυτοκτονία τους. Η προσέγγιση των ανηλίκων γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες έφηβοι, κυρίως κοπέλες, έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της «Μπλε Φάλαινας», σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων, αν και δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.