Skip to main content

Μαθήτρια λυκείου με κρούσμα της νέας γρίπης στη Θεσσαλονίκη

Με Η1Ν1 μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη
Κρούσμα της νέας γρίπης, το πρώτο σε μαθήτρια σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε μαθήτρια λυκείου. Η 16χρονη μαθήτρια ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η μαθήτρια επιβεβαίωσαν τις υποψίες των γιατρών, ότι πρόκειται για κρούσμα της γρίπης των χοίρων. Ωστόσο, η κατάσταση της δεν κρίθηκε σοβαρή και έτσι της επέτρεψαν να επιστρέψει σπίτι της χωρίς μάλιστα να της χορηγήσουν τη φαρμακευτική αγωγή που δίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη Η1Ν1.

Ο υπουργός Παιδείας

«Έχουμε όχι απλώς μεμονωμένο περιστατικό αλλά το αντιμετωπίσαμε απότην πρώτη στιγμή με απόλυτο τρόπο», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας ΑρηςΣπηλιωτόπουλος.


«Τα σχολεία μας είναι επαρκώς προετοιμασμένα», πρόσθεσε και τόνισε ότι «έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες ώστε άμεσα να βλέπουμε το όποιοπεριστατικό, να το ελέγχουμε και αφού το ελέγχουμε να τοαντιμετωπίζουμε για να μπορεί το υπόλοιπο σχολειό να προχωρά στηνεύρυθμη λειτουργία του».


Και Νεοζηλανδή τουρίστρια

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας ,νοσηλεύεται μια γυναίκα 23 ετών από την Νέα Ζηλανδία, η οποία προσβήληθηκε από τον ιό της νέας γρίπης .

Η υγείας της κοπέλας που είναι τουρίστρια στην χώρα μας, παρουσίασε επιδείνωση καθώς εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.