Skip to main content

Μαθητική ποδηλατάδα την Κυριακή στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας

Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, ενώ φιλοδοξία η ανάδειξη των προβλημάτων ασφαλούς μετακίνησης.

Μαθητική ποδηλατάδα διοργανώνει η ομάδα των μαθητών «Ecomobility» 2ου Γυμνασίου της Νέας Μηχανιώνας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση 2017 – 2018».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση 2017 – 2018», μαζί με το πρόγραμμα «Free mobility», αποτελούν δύο σημαντικότατες ενέργειες με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων της χώρας, μέσα από την ενεργοποίηση των μαθητών Γυμνασίων Τυπικής Εκπαίδευσης και Σχολείων Ειδικής Εκπαίδευσης.

Η ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, να συμμετάσχουν στη δράση, η υλοποίηση της οποίας γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού.

Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, ενώ φιλοδοξία η ανάδειξη των προβλημάτων ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, καθώς επίσης και η προώθηση μηνύματος συνεργασίας στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας και της διαμόρφωσης ενεργών πολιτών.

Το πρόγραμμα της δράσης καθορίζεται ως εξής:

• 11.00 – 11.30   Συγκέντρωση των συμμετεχόντων με τα ποδήλατά τους στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην παραλία της Ν. Μηχανιώνας
• 11.30 – 12.00  Οργάνωση και προετοιμασία για την ποδηλατάδα
• 12.00  Ξεκίνημα της ομάδας ποδηλατών με κατεύθυνση προς την Ιχθυόσκαλα
• Κατάθεση προτάσεων από μαθητική αντιπροσωπεία στη Δημοτική Αρχή της πόλης

«Κάθε άτομο που συμμετέχει είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά του, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ για την ασφαλέστερη άφιξη στο χώρο συγκέντρωσης θα παρασχεθεί η αρωγή της Τροχαίας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει και το μόνο που χρειάζεται είναι... ένα ποδήλατο και ένα χαμόγελο».