Skip to main content

Μαθήματα υγρού στίβου στην Τσιμισκή ένα βροχερό Σάββατο (φωτο)

Απογοητευτική η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα λόγω της βροχόπτωσης ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι ελάχιστοι που αναγκάστηκαν ή επέλεξαν να περπατήσουν σήμερα, ένα βροχερό Σάββατο, στην Τσιμισκή, είχαν μια μάλλον δυσάρεστη εμπειρία που σίγουρα τους έκανε να σκεφτούν ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά σε αυτή την πόλη.

Σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διαβάσεις, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, είχαν σχηματιστεί τεράστιες λίμνες νερού με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνει κανείς άλμα εις μήκος για να περάσει απέναντι χωρίς να βραχεί.

Οι δυσκολίες όμως δεν τελείωναν εκεί καθώς στο πεζοδρόμιο, τα δεκάδες πλακάκια που έχουν αποκολληθεί από το έδαφος εκτόξευαν βρόμικα νερά κάθε φορά που κάποιος πεζός είχε την ατυχία να πατήσει πάνω τους.

Η δε εικόνα του δρόμου, που αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους της πόλης, ήταν το λιγότερο απογοητευτική καθώς ανά λίγα μέτρα σχηματίζονταν νερόλακκοι από σπασμένα πλακάκια, πλακάκια που έχουν πάρει κλίση, ή τρύπες και «μπαλώματα».

Η κατάσταση βελτιωνόταν αισθητά μετά την Εθνικής Αμύνης και με κατεύθυνση προς την ΔΕΘ, όπου τα νέα πλακάκια του πεζοδρομίου δεν επέτρεψαν τη δημιουργία αντίστοιχων προβλημάτων.

Και αναρωτιέται κανείς: δεν θα μπορούσε να είναι έτσι όλη η Τσιμισκή ώστε να μην χρειάζεται σε κάθε νεροποντή οι πεζοί να ταλαιπωρούνται και να αναθεματίζουν; Επίσης τι εικόνα αποκομίζουν οι τουρίστες οι οποίοι έχουν αρχίσει να επισκέπτονται την πόλη για την καλοκαιρινή σεζόν;