Skip to main content

Μάθημα στην αυλή μέχρι να κλείσουν τα σχολεία στο 12ο δημοτικό

Ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε να νοικιάσει τέντες ώστε να κάνουν μάθημα τα παιδιά στο προαύλιο μέχρι να τελειώσει η χρονιά.

Απέρριψαν οι γονείς τις προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για το πού θα κάνουν μάθημα τα παιδιά του 12ου δημοτικού σχολείου, τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε λυόμενο εδώ και 11 χρόνια, κρίθηκε ακατάλληλο, μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο το πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου.

Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια σύσκεψης οι γονείς απάντησαν αρνητικά στις προτάσεις της δημοτικής αρχής για μετεστέγαση του σχολείου σε αίθουσες πρώην παιδικού σταθμού και στο δημαρχείο.

Εκτιμούν ότι με τις κατάλληλες μικροεπισκευές μπορούν να παραμείνουν στον ίδιο χώρο και αποφάσισαν να κρατήσουν ανοικτό το σχολείο, κάνοντας μάθημα στην αυλή μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να νοικιάσει τέντες, ώστε να κάνουν μάθημα τα παιδιά στο προαύλιο.

Όπως αποφασίστηκε επίσης θα ζητήσουν γνωμάτευση από Πολεοδομία και ΤΕΕ/ΤΚΜ για την καταλληλότητα του κτηρίου.

Χθες ο δήμος μέσω της αντιδημάρχου Παιδείας Έλλης Χρυσίδου είχε καταθέσει τρεις προτάσεις στους γονείς. Είτε να κλείσει το σχολείο (να λήξει δηλαδή νωρίτερα η σχολική χρονιά), είτε να πάνε τα παιδιά σε διπλοβάρδια σε άλλο σχολείο, είτε να πάνε σε αίθουσες πρώην παιδικού σταθμού επί της οδού Σπάρτης και σε αίθουσες του δημαρχείου.