Skip to main content

Μάθημα Φυσικής με τον Δημήτρη Νανόπουλο αύριο στη Θεσσαλονίκη

Διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία» θα δώσει αύριο το απόγευμα ο διεθνούς φήμης Έλληνας επιστήμονας στο Μέγαρο Μουσικής.

Τον διεθνούς φήμης Έλληνα επιστήμονα και τέως πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρη Νανόπουλο, υποδέχεται αύριο στις 7 το απόγευμα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο μιας σιεράς διαλέξων που διοργανώνει με τίτλο «Η Γιορτή της Επιστήμης».

Ο γνωστός θεωρητικός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία», όπου θα αναφερθεί στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην εξέλιξη, τη δομή και τη λειτουργία του Σύμπαντος.

Το θέμα της ομιλίας του σχετίζεται με τον κύριο στόχο των πρωτοποριακών ερευνών του, ο οποίος είναι η δημιουργία ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων στη Φύση, της αποκαλούμενης «Θεωρίας του Παντός», βάσει της οποίας θα δίνεται επιστημονική ερμηνεία του Σύμπαντος, από το πώς εμφανίστηκε και το πώς μεταμορφώθηκε έως το πώς έχει αποκτήσει τη σημερινή μορφολογία του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ομιλία του κ. Νανόπουλου θα μεταδοθεί ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, όσοι το επιθυμούν. Ο σύνδεσμος live streaming θα είναι διαθέσιμος κατά την ημέρα της ομιλίας του στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας «Δίαυλος».

Η διάλεξη του κ. Νανόπουλου σηματοδοτεί τη δυναμική επέκταση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) στον τομέα των εκδηλώσεων λόγου, ενώ ταυτοχρόνως εγκαινιάζει τη συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη σειρά επτά ομιλιών του θεματικού κύκλου φυσικής, που θα φιλοξενηθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ, με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.