Skip to main content

Μαθαίνουν για την ηλεκτροκίνηση «Volτάροντας» στη Ν. Παραλία(φωτο+vid)

Στόχος της εκδήλωσης της ΠΚΜ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση

Μία πρωτότυπη, διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Volτάρω» και κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση πραγματοποιείται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών  χωρών.

Στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, η Περιφέρεια, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Όπως σημείωσε, μας είναι αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω’ να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά.




Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργάνωσε ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να… Volτάρουν ανάμεσα σε ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, drones και σκάφη που κινούνται, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Οι επισκέπτες «εξερευνούν» τα οχήματα με τη βοήθεια ειδικών στην ηλεκτροκίνηση, που θα εξηγούν τη λειτουργία τους και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος  της εκδήλωσης.

«Στόχος της εκδήλωσης είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, σ’ ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι πολίτες που ήρθαν σήμερα στη Νέα Παραλία ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Τα ηλεκτροκίνητα μέσα, είναι ‘καθαρά μέσα’ και οικονομικά και ενεργειακά ‘βιώσιμα’. Τα σκάφη θαλάσσης που συνδυάζουν τη χρήση ΑΠΕ και ηλεκτρικής ενέργειας, κινούνται δηλαδή με ρεύμα, συσσωρεύοντας ενέργεια από τον ήλιο με φωτοβολταϊκά πάνελ, αποτελούν μια πολύ σοβαρή και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τις υδάτινες μετακινήσεις και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα από αυτά», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.