Skip to main content

Ματαίωσε το ταξίδι του στην Αργεντινή ο Ταγίπ Ερντογάν

Στη Χιλή έφθασε χθες από τη Βραζιλία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ακύρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Αργεντινή, τόνισαν επίσημες πηγές.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφίχθη χθες στη Χιλή, προερχόμενος από τη Βραζιλία, μετά την ακύρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Αργεντινή, τόνισαν επίσημες πηγές.

Ο Τούρκος ηγέτης αναμενόταν στη Αργεντινή για επίσημες συνομιλίες σήμερα με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ, μετά την επίσημη επίσκεψή του στη Βραζιλία.

Ωστόσο, ο Ερντογάν αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψη αυτή σε αντίποινα για τη ματαίωση της τελετής αποκαλυπτηρίων της προτομής του ιδρυτή του νέου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ στο Μπουένος Άιρες, εξαιτίας «ανάμειξης αρμενικών κύκλων εχθρικών προς την Τουρκία», όπως εξήγησε η Άγκυρα.

Η Αργεντινή φιλοξενεί μία ευάριθμη και σημαντική αρμενική παροικία, η οποία έχει εγκατασταθεί εκεί μετά τους διωγμούς των Αρμενίων το 1915.

Στη Χιλή, τελευταίο σταθμό στην περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, ο Ερντογάν δεν έχει σήμερα επίσημες συναντήσεις, καθώς οι συνομιλίες του με τον πρόεδρο της χώρας Σεμπαστιάν Πινέρα είναι προγραμματισμένες για σήμερα, ανακοίνωσε η χιλιανή πλευρά.