Skip to main content

Μαστίχα: Ένα μεζεδοπωλείο-αποκάλυψη στο διατηρητέο της Λυκούργου

Σε ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα κτήρια στα Λαδάδικα η Μαστίχα δίνει δυνατές γεύσεις στη διάρκεια της ημέρας και αυθεντική διασκέδαση κάθε βράδυ.

Το Μαστίχα Μεζεδοπωλείο Μπαρ έκανε δυναμική είσοδο στην γαστρονομία της Θεσσαλονίκης παραμονή Χριστουγέννων του 2015 και έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα hot spot για όσους επιλέγουν βραδινό φαγητό σε συνδυασμό με διασκέδαση, μουσική και χορό. Η νυχτερινή συνταγή του Μαστίχα είναι τόσο πετυχημένη που τις καθημερινές είναι δύσκολο να βρεις τραπέζι χωρίς κράτηση και για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρέπει να προνοήσεις για κράτηση ενδεχομένως και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε μια γεύση από... Μαστίχα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, οπότε ανοίγει η κουζίνα χωρίς δυνατή μουσική και χορό και ήταν απολαυστική. Η πρώτη θετική έκπληξη είναι ο απίστευτα όμορφος χώρος. Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά διώροφα διατηρητέα κτήρια στην οδό Λυκούργου 2 στα Λαδάδικα που έχει γράψει ιστορία στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης τόσο σαν μπαρ όσο και σαν χώρος εστίασης οι άνθρωποι του Μαστίχα "ζωγράφισαν". Ξύλο και πέτρα στο ύφος των Λαδάδικων συνδυάζονται με το πολύχρωμο πλακάκι στο πάτωμα, στην ιδιαίτερη σάλα καναπέδες και μοναστηριακά τραπέζια δένουν με το άνετο μπαρ στο οποίο μπορείς να φας και στον πάνω όροφο το μεγάλο τζάκι κυριαρχεί στον χώρο.

Η πραγματική αποκάλυψη όμως είναι η κουζίνα του Μαστίχα, την οποία επιμελείται ο γνωστός από την "Πλατεία της Ανθούλας" στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής και πολυβραβευμένος Γιώργος Κρήτος. Δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από περιοχές της Ελλάδας, από Μακεδονία, Θράκη και νησιά με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Οι γεύσεις είναι μοναδικές και ξεχωριστές από τα φιλέτα και τις τηγανιές, τα ορεκτικά και τις σαλάτες, μέχρι τις ιδιαίτερες επιλογές της ταλιάτας ή γλυκόξινων πιάτων. Ο κατάλογος των κρασιών και ποτών είναι πολύ καλά ενημερωμένος και μάλιστα τις επόμενες ημέρες ανανεώνεται με "ψαγμένα" κρασιά που επέλεξε γνωστός σομελιέ της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος σε συνδυασμό με την κουζίνα και την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής τοποθετούν το Μαστίχα στις πρώτες επιλογές για έξοδο για φαγητό καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας είτε για φιλικές είτε για επαγγελματικές συναντήσεις ή lunch break.

Ταλιάτα μόσχου ελληνικής βοσκής

Τρυφερά πράσινα φύλλα, ξηροί καρποί, σταφύλι και τυρί βολάκι από την Άνδρο

Γύρος σχαράτος

 Κριθαρότο με γαρίδες

Τη νύχτα, βέβαια, η Μαστίχα αλλάζει πρόσωπο καθώς μετά τις 23.30 μεταμορφώνεται σε μπαρ. Δυναμώνει η μουσική, χαμηλώνουν τα φώτα και ξεκινάει ο χορός. Κάθε Δευτέρα βράδυ έχει καθιερωθεί οι live εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών με την σκυτάλη να έχει περάσει μετά τον Θέμη Παναγιωτίδη και τον Δήμο Μπέκε στον Γιώργο Αξά.

Οι άνθρωποι του Μαστίχα, τόσο οι ιδιοκτήτες όπως και το προσωπικό είναι νέοι, με όρεξη και αγάπη για τη δουλειά που κάνουν και αυτό το βγάζουν και φαίνεται.

 

 

 

Info:
Λυκούργου 2, Θεσσαλονίκη,
τηλ. 231 050 4020,
Facebook: Μαστίχα Μεζεδοπωλείο Μπαρ