Skip to main content

Ρώσος πιλότος: Μας χτύπησαν χωρίς προειδοποίηση-Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, δεχθήκαμε επίθεση χωρίς προειδοποίηση, τονίζει ένας εκ των δύο πιλότων του ρωσικού αεροσκάφους.

Δεχθήκαμε επίθεση ενώ πετούσαμε πάνω από συριακό έδαφος, χωρίς να προηγηθεί καμία προειδοποίηση από τα τουρκικά αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα ο Κοσταντίν Μουρακτίν, ένας εκ των δύο πιλότων του ρωσικού αεροσκάφους που κατερρίφθη.

«Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις. Ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικές, έτσι δεν τροποποιήσαμε την πορεία μας. Πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε ένα βομβαρδιστικό όπως το Su-24 και ένα F16. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν να "κολλήσουν" στο φτερό μας. Ο πύραυλος έπληξε το πίσω μέρος του αεροσκάφους στα ξαφνικά. Δεν είχαμε ούτε το χρόνο να κάνουμε μανούβρα για να τον αποφύγουμε», είπε συγκεκριμένα.

Υπογράμμισε πως δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και πρόσθεσε πως το πλήρωμα του αεροσκάφους που κατερρίφθη γνώριζε την περιοχή των επιχειρήσεων «σαν την παλάμη των χεριών τους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απίθανο να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο. Πετούσαμε σε υψόμετρο 6.000 μέτρων σε εντελώς καθαρό καιρό και είχαμε τον πλήρη έλεγχο της πτητικής πορείας καθ' όλη τη διάρκεια».

«Φυσικά έχοντας πραγματοποιήσει πολλές πτήσεις, γνωρίζαμε την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού μας. Πραγματοποιούσαμε τις επιδρομές μας και επιστρέφαμε στη βάση ακολουθώντας την προκαθορισμένη πορεία. Είμαι πιλότος, ξέρω κάθε υψόμετρο εκεί. Μπορώ να πιλοτάρω ένα αεροσκάφος ακόμα και με δεμένα τα μάτια», συμπλήρωσε.

 

Νέο βίντεο από το ρωσικό αεροσκάφος

 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το ρωσικό αεροπλάνο που κατέρριψαν οι Τούρκοι παρουσίασε το CNN. Το βίντεο απεικονίζει το αεροπλάνο που έχει συντριβεί πάνω σε δέντρα και τα κομμάτια του είναι παντού διασπαρμένα.