Skip to main content

Μάρτυρας κατέθεσε σε δικαστήριο ότι συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου

Ένας 51χρονος σερβιτόρος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό με ισόβια δεσμά και 16ετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια κάθειρξη σ' έναν 51χρονο πρώην σερβιτόρο, για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, το 2003, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το θύμα επιχειρούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, στο γκαράζ του σπιτιού του, όταν δέχτηκε δύο πυροβολισμούς από τρεις δράστες που του άρπαξαν το τσαντάκι με τις εισπράξεις και τράπηκαν σε φυγή.

Ο 29χρονος πράκτορας εξέπνευσε επί τόπου και το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο μέχρι το 2009. Τότε, ο κατηγορούμενος συνελήφθη σε άσχετο έλεγχο της Αστυνομίας και ταυτοποιήθηκε με εκκρεμή αποτυπώματα που είχαν εντοπιστεί στο γκαράζ, 6 χρόνια νωρίτερα. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με ισόβια δεσμά και 16ετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο 51χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της "ανθρωποκτονίας" και της "ληστείας". Ισχυρίστηκε ότι πήγε να κάνει αναγνώριση στο σημείο της ληστείας, πριν την άφιξη του θύματος, κατόπιν συνεννόησης με έναν άγνωστο Αλβανό τον οποίo κατέδειξε ως οργανωτή της ληστείας και φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τους ισχυρισμούς του 52χρονου επιβεβαίωσε κι ένας άλλος Αλβανός - μάρτυρας υπεράσπισης ο οποίος κατέθεσε και παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ως συνεργός στη ληστεία που κατέληξε σε δολοφονία.

Ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να  διενεργηθεί νέα έρευνα για την εμπλοκή και το ρόλο του δεύτερου Αλβανού ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας και ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα.