Skip to main content

Μάρμαρα Παυλίδης: Επενδύει 70 εκατ ευρώ σε αιολικά πάρκα

Η εξαγωγική βιομηχανία του κλάδου μαρμάρου επενδύει την αυξημένη ρευστότητα που διαθέτει στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το διοικητικό συμβούλιο της «Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα- Γρανίτες», ενέκρινε την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου 70 εκ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το διάστημα  2017-2020.

Αναλυτικότερα  προβλέπεται η ανάπτυξη αιολικών πάρκων 50 MW παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία και Θράκη με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017. Η επένδυση αυτή βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της Εταιρίας και την κατατάσσει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής  αγοράς ηλεκτρισμού από  ΑΠΕ.

Η πλήρης λειτουργία των νέων αιολικών πάρκων θα έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θα συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος, που ισοδυναμεί με ένα δάσος  163.800 στρεμμάτων και την ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων .  

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η «Παυλίδης Α.Ε.» αναμένει πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2016 από την εξαγωγική της δραστηριότητα στον κλάδο του μαρμάρου. Η θετική αυτή εξέλιξη βελτιώνει περαιτέρω την ρευστότητα της επιχείρησης  η οποία επιλέγει ως έναν από τους στρατηγικούς της πυλώνες ανάπτυξης την δραστηριοποίηση στις ΑΠΕ και ειδικότερα στην αιολική ενέργεια με την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων.