Skip to main content

Ποτάμι: Καθυστερεί η κατασκευή νέων σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Επιτακτική πια η ανάγκη για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Παρόλα αυτά, παρατηρούνται καθυστερήσεις αναφέρει η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Το θέμα των καθυστερήσεων στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στους δήμους της Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του τέως Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. και νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  θίγει με ερώτηση της στους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε ειδικότερα σε δύο δημοτικά σχολεία, ένα στην Πυλαία και ένα στο Πανόραμα, τα οποία είναι ενταγμένα εδώ και δέκα χρόνια στο πρόγραμμα και δεν προχωρούν με αποτέλεσμα να λειτουργούν στο όριο. Πρόσθεσε ακόμα ότι συνολικά 10 σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

«Η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους γονείς στην επιλογή δημόσιου σχολείου για τα παιδιά τους. Για τη στέγαση του αυξανόμενου αριθμού μαθητών εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος για κάθε σχολική αίθουσα, είναι επιτακτική πια η ανάγκη για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Παρόλα αυτά, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση σχολείων των δήμων της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται ενταγμένα στο πρόγραμμα του τέως Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. και ήδη Κτιριακές Υποδομές Α.Ε..» επισημαίνει η βουλευτής.