Skip to main content

Μάρκου: Η κυβέρνηση καταστρέφει την ιδιωτική οικονομία

Η βουλευτής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν βοηθάει τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ιδιωτική οικονομία.

Για τα απανωτά πλήγματα στην ελληνική ιδιωτική οικονομία από τις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και την εγκατάσταση hot spot στις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου.

Η κ. Μάρκου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν βοηθάει τις ελληνικές επιχειρήσεις και την ιδιωτική οικονομία, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο παράδειγμα της κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης νωπού γάλακτος για την παρασκευή γιαουρτιού και τις συνέπειες για την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και κτηνοτροφία. «Έχουν πληγεί με το γάλα μακράς διάρκειας και τους δίνετε το τελειωτικό χτύπημα, αντί να βγάλουμε το προϊόν έξω ως ΠΟΠ, όταν εμείς οι ίδιοι δεν το προωθούμε, βάζετε το χεράκι σας και καταστρέφετε την ελληνική οικονομία» τόνισε.

Για το προσφυγικό, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι απούσα ενώ αναφέρθηκε και στην ανορθολογική επιλογή των χώρων εγκατάστασης hot spots. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην περιφέρειά της Β’ Θεσσαλονίκης, όπου εγκαθίστανται hot spot στην πλέον τουριστική περιοχή, την Επανομή, παρόλο που η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν ζητήσει το αντίθετο. «Εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών βουλευτών του Σύριζα και δεν υπάρχει συνεργασία με τις τοπικές αρχές» είπε.

Όσον αφορά τις διαρροές για το ΔΝΤ και για το χρέος, η κ. Μάρκου είπε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την οποιαδήποτε ευκαιρία να διαχειριστεί πολιτικά το θέμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις . «Το 2012 είχαμε πει ότι σε περίπτωση που υπάρχει μια ανάκαμψη, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για διευκόλυνση για το χρέος. Με κλειστές τις τράπεζες, όχι μόνο ανάκαμψη δεν έχουμε, έχουμε πέσει και συνεχίζουμε να πέφτουμε».