Skip to main content

Μάρκος Μπόλαρης στη Voria.gr: Κανένα περιθώριο για πικρίες

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε στη Voria.gr για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αυτοδιοίκηση.

Καμιά πικρία δεν αισθάνεται ο Μάρκος Μπόλαρης για τη μη συμμετοχή του πλέον στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στα αυτοδιοικητικά, τονίζοντας ωστόσο ότι μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει πολύς χρόνος και στις άμεσες προθέσεις του είναι να επικεντρωθεί στα βουλευτικά του καθήκοντα.

Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ο κ. Μπόλαρης επισήμανε στη Voria.gr ότι αισθάνεται υπερήφανος για το έργο που αφήνει πίσω του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον οποίο θεωρεί μοχλό εξόδου της χώρας από την κρίση.

«Έχω εντολή να υπηρετήσω τους πολίτες της χώρας ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Αυτός ο ρόλος έχει πολλή δουλειά. Έχω να αναπληρώσω το διάστημα των 14 μηνών, στο οποίο ασκούσα τα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού και προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να ενισχύσω τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας. Υπάρχουν προκλητικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης για να παλέψουμε. Σε αυτά θα επικεντρωθώ το επόμενο διάστημα ως βουλευτής. Επειδή όμως ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να εκπροσωπεί μόνον την εκλογική περιφέρειά του, αλλά και τους πολίτες όλης της χώρας, όλοι έχουμε καθήκον να επιταχύνουμε την έξοδο της χώρας από την κρίση αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο», επισήμανε ο κ. Μπόλαρης.

Στην ερώτηση αν σκέφτεται επιστροφή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ μακριά. Προφανώς και ενδιαφέρομαι για τα αυτοδιοικητικά και μάλιστα από νεαρή ηλικία. Έχω εγγράψει ήδη δυο θητείες σε δήμο, μια στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δύο στην περιφερειακή. Παρακολουθώ τα αυτοδιοικητικά θέματα από κοντά, διότι θεωρώ την Αυτοδιοίκηση μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατίας. Δεν έχω σταματήσει να ενδιαφέρομαι για τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται πικρία ή δυσαρέσκεια για την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Μπόλαρης ήταν σαφής: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια για την ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα που ήταν στην ευθύνη μου. Θεωρώ πως αυτός ο τομέας άλλωστε είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Κι αυτό ακριβώς δεν αφήνει κανένα περιθώριο για πικρίες».