Skip to main content

Μαρκόπουλος: Το «πρέπει» της νίκης μας δημιούργησε άγχος (video)

Ο προπονητής του Δικεφάλου υπογράμμισε ότι ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα (Κόροιβος Αμαλιάδας) και συνεπώς πρέπει να συγκεντρωθεί σ' αυτό

Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Βαρέζε στάθηκε με δηλώσεις του μετά τη νίκη του Δικεφάλου ο Σούλης Μαρκόπουλος ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο άγχος που είχαν οι παίκτες του για το «πρέπει» της νίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Ήταν ένα παιχνίδι για εμάς που έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό το πρέπει μας δημιούργησε περισσότερο άγχος. Επίσης, προερχόμασταν από ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που παλέψαμε πολύ και μας είχε αφήσει ένα κενό μέσα μας. Στην αρχή του αγώνα ήταν επηρεασμένοι αρχικά. Όσο για το παιχνίδι, η Βαρέζε παρουσίασε μια μίξη άμυνα ζώνης, με αλλαγή σε μαν του μαν. Ώσπου να βρουν τις τοποθετήσεις οι παίκτες και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, πολλές φορές δημιουργήθηκε κακή επιλογή τελικής προσπάθειας.

Σε κάποια στοιχεία αμυντικά, δώσαμε περισσότερη βαρύτητα σε κάποιους παίκτες κάτι μας δημιούργησε προβλήματα, γιατί δώσαμε την ευκαιρία σε άλλους να σκοράρουν. Παρόλα αυτά, είχαμε κάποιες καλές επιλογές, διαστήματα που παίζαμε αρκετά καλά σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω πως καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Υπάρχει χαλάρωση κάποιες φορές λόγω των γιορτών και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι».

Για το χαμένο ποσοστό στα τρίποντο σε ένα ακόμα παιχνίδι και το λόγο που γίνεται αυτό: «Πολλές φορές είναι το τι σου δίνει και τι όχι ο αντίπαλος. Τις περισσότερες είναι κακή διαχείριση της μπάλας ή κακές επιλογές, με τα περισσότερα σουτ να είναι τραβηγμένα και στο τέλος της επίθεσης ή σουτ που γίνονται υπό πίεση».

 

Από τη μεριά του, ο Τζόρνταν Σάιμπερτ εκπροσωπώντας τους παίκτες των ασπρόμαυρων δήλωσε:

«Ήταν πολύ καλή νίκη. Ήταν καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε μετά από μια δύσκολη ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό. Παίξαμε καλά προχωράμε, είναι ευκαιρία να προετοιμαστούμε για να πάρουμε μια εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Παίξαμε όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε». 

Για την κατάσταση στον όμιλο: «Κάθε νίκη μας πάει και πιο κοντά στην πρόκριση. Δεν σκεφτόμαστε τους συνδυασμούς για την πρόκριση. Επικεντρωνόμαστε στη νίκη. Όσο περισσότερες νίκες παίρνεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις». 

Για τα 50 ριμπάουντ, τις 20 ασίστ και τα 9 κλεψίματα που είχε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Δεν είναι ότι το συζητήσαμε. Πλέον έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψε ο Μαργαρίτης που είναι μεγάλη βοήθεια μέσα στην ομάδα. Κάθε μέρα ξέρουμε καλύτερα πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα μαζί». 

Για τη δική του απόδοση: «Όλα είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Δεν πρόκειται να κλέψω τη μπάλα, αν οι συμπαίκτες μου στη σωστή θέση. Δεν πρόκειται να σκοράρω αν δεν πάρω καλή πάσα. Ό,τι καλό γίνεται, οφείλεται στην ομαδική δουλειά».