Skip to main content

Μαρκόπουλος: Σύνηθες να επηρεάζεται η εξέλιξη από τα σφυρίγματα

Καλό είναι να λες ποιο είναι το θετικό, αλλά πρέπει να μάθεις να κερδίζεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Δικεφάλου

Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σούλης Μαρκόπουλος ενώ υπογράμμισε ότι παρά τα λάθη και την έλλειψη εμπειρίας που του στέρησαν την νίκη, η ομάδα οφείλει να συνεχίσει.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Συγχαρητήρια στου παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα υψηλού βεληνεκούς. Μια ομάδα που είναι στις καλύτερες της Ευρώπης. Οι απουσίες δεν σημαίνουν κάτι, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξαναπαίξει και άλλε φορές με βασικούς παίκτες απόντες και δεν προβληματίστηκε όσο σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Από ένα σημείο και μετά, βρήκαμε τους τρόπους να ξεκλειδώσουμε την άμυνα του Ολυμπιακού και να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Εκεί ίσως η έλλειψη συγκέντρωσης, και η εμπειρία μας έλειπε για να κερδίσουμε. Κάναμε δύο λάθη τα οποία μας στοίχησαν το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε τα σημεία, πότε παίζαμε καλά και πότε δεν παίζαμε. Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να παίζουμε με τον ίδιο ρυθμό όπως σήμερα, όταν γυρίσαμε το σκορ, για 40 λεπτά απέναντι στις άλλες ομάδες». 

Για τα παράπονα που έκανε στους διαιτητές: «Η διαιτησία είναι σοβαρός παράγοντας στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι διαιτητής σημαίνει αυτός που πρέπει να αξιολογεί τα πράγματα στα ίσια. Το ίδιο σφύριγμα και στις δύο ομάδες… Νομίζω ότι αυτό δε γίνεται. Όχι μόνο σήμερα αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Πολλές φορές σφυρίζουν ίδιας βαρύτητας φάουλ με διαφορετικό τρόπο. Και αυτό επηρεάζει την εξέλιξη του παιχνιδιού...»

Για το σκεπτικό του μαρκαρίσματος του Μπράιαντ στον Λοτζέσκι που ήταν προβληματικό: «Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός μέσα από το λόου ποστ δημιουργεί καταστάσεις για περιφερειακά σουτ. Είναι πολύ εύστοχη ομάδα από το τρίποντο. Αν δώσεις τις βοήθειες όπως πρέπει να για να φύγει η μπάλα από τα χέρια του Λοτζέσκι θα υπήρχε πρόβλημα στην περιφέρεια. Ζητήσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, μιας δυο φορές δεν έγινε. Στο τέλος όταν κάναμε αλλαγές σε αυτό το μαρκάρισμα, τότε διορθώθηκε η κατάσταση για εμάς. Είναι μια τεχνική λεπτομέρεια για το που και πότε έπρεπε να δίνονται οι βοήθειες, την οποία δε μπορώ να αναλύσω τώρα».

Για τα θετικά του σημερινού αγώνα και την επιστροφή του Μαργαρίτη: «Ο Βαγγέλης όταν θα έρθει στη φυσική κατάσταση που θέλουμε θα τον χρειαζόμαστε πολύ. Είναι ένας παίκτης που χρόνια τώρα στηρίζεται ο ΠΑΟΚ πάνω του. Ευχόμαστε να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τώρα, για το άλλο σκέλος, Καλό είναι να λες ποιο είναι το θετικό, αλλά πρέπει να μάθεις να κερδίζεις. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε πάλι. Έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Είναι κάτι που μας πληγώνει, κάτι που δείχνει ότι δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία οι παίκτες μας για να πετύχουν τους στόχους».

Για την απειρία που υπάρχει στο ρόστερ η οποία ήταν γνωστή από το καλοκαίρι: «Περιμένεις ότι είναι άπειροι και άλλο στα τελευταία 1-2 λεπτά να πάρει κάποιος την προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια κατάσταση για επιλογή επιθετικής προσπάθειας. Κάναμε λάθος πάσα στο άουτ σήμερα στο τέλος… Όταν λέω εμπειρία είναι και αυτοί που ζητούν τη μπάλα. Πόσο δούλεψαν για να πάρουν τη μπάλα. Εμείς βάλαμε να πάρουν τη μπάλα οι πιο εύστοχοι στις βολές. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε να πάρει την τελευταία προσπάθεια. Το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν».

 

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του ενώ υπογράμμισε πως οι απουσίες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ) δεν αποτελούν δικαιολογία για την εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των ερυθρολεύκων:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο και αξιόλογο αντίπαλο. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις εδώ, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από την άμυνα μας. Δεχθήκαμε εύκολους πόντους. Ο ΠΑΟΚ σούταρε με 68% στα δίποντα και αυτό για εμάς είναι ανεπίτρεπτο. Δεν κάναμε καλή δουλειά κι είχαμε ολιγωρίες. Ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά που πήραμε στη δεύτερη περίοδο. Προηγήθηκε προς το τέλος αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα και εμπειρία και με αποτελεσματικές αποφάσεις σε άμυνα κι επίθεση κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια στην Ευρώπη».

Για τις απουσίες της ομάδας του: «Έχω πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σύνολο παικτών που το εμπιστεύομαι απόλυτα. Όλοι οι παίκτες μπορούν να συνεισφέρουν πολλά. αυτό αποδείχθηκε και σήμερα. Αν και είχαμε βασικές απουσίες σκοράραμε 89 πόντους. Θα έπρεπε να είναι καλύτερη η άμυνα αλλά δείχνουμε ότι οι παίχτες μας τα καταφέρνουν σε υψηλό επίπεδο. Περιμένω περισσότερα από κάποιους αλλά τους εμπιστεύομαι. Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία».

Για τις λύσεις της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Εμείς σκοράραμε 89 πόντους με τον Λοτζέσκι σε μεγάλη μέρα. Βρήκαμε λύσεις στο πρέσινγκ του ΠΑΟΚ και το διασπάσαμε εύκολα. Με το πικ εν ρολ του Τσόχλα είχαμε πρόβλημα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους αλλά στο τέλος ήμασταν αποτελεσματικοί».

Για το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague: «Παίζουμε 4 παιχνίδια σε 8 μέρες και τα 3 εκτός έδρας. Έτσι είναι όμως για όλες τις ομάδες. Έτσι διεξάγεται η Euroleague. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Από το καλοκαίρι το ξέραμε και κάναμε ένα γεμάτο ρόστερ. Οπότε είναι άνευ ουσίας το να λέμε ότι είναι δύσκολο. Από τη στιγμή που είμαστε μέσα στον «πόλεμο» δε διαλέγουμε πλευρά. Πρέπει να παλέψουμε. Είναι άκαιρη η συζήτηση. Στην Ισπανία έχουν πιο δύσκολο πρωτάθλημα κι έχουν και την Euroleague. Δεν είμαι ούτε αρμόδιος αλλά ούτε κι αποφεύγω την ερώτηση. Το πιο σημαντικό είναι να δουλεύουμε. Κι ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Όσοι θέλουνε να παίξουνε στην Ευρώπη πρέπει ν' ανταπεξέλθουν».