Skip to main content

Μαρκόπουλος: Παίξαμε πολύ κακό μπάσκετ στον επιθετικό τομέα

Ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι παίκτες της ομάδας χρειάζεται να καταλάβουν τον ρόλο τους στο γήπεδο

Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο επιθετικό κομμάτι στάθηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Σούλης Μαρκόπουλος ενώ ανέφερε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο κακό τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

«Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες και σίγουρα θα έκανε οτιδήποτε δυνατόν για να κερδίσει το παιχνίδι. Εμείς κάναμε το έργο του πιο εύκολο, καθώς παίξαμε πολύ κακό μπάσκετ στον επιθετικό τομέα, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν κακοί και στην άμυνα. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά, την συντήρησε και έφτασε εύκολα στη νίκη. Στο τέλος η ομάδα αντέδρασε, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι λογικό. Βρήκαμε κάποια σουτ που δεν βρήκαμε σε όλο το ματς. Θα έπρεπε να έχουμε αυτή την ευχέρεια στο σκοράρισμα στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα. Υπάρχει προβληματισμός στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια και σίγουρα οι παίκτες χρειάζεται να καταλάβουν τον ρόλο τους στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, άξιζε τη νίκη και την πήρε»

Για το αν το πρόβλημα στην ανάπτυξη οφείλεται στην προσθήκη του Θαντ ΜακΦάντεν: «Είναι ένα θέμα που με προβληματίζει, καθώς δεν είμαστε όσο ομαδικοί θέλουμε, αλλά δεν νομίζω ότι ευθύνεται η προσθήκη του νέου παίκτη».

Για τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με τις Νεπτούνας και Όλντενμπουργκ: «Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν την πορεία μας στο Basketball Champions League. Θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε αυτά τα ματς. Ελπίζω να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι και να βρούμε τους τρόπους να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Τέιλορ: «Ήταν επιλογή μου. Δώσαμε περισσότερο χρόνο στον Μαργαρίτη, προκειμένου να βελτιώσει τις ανάσες του, γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και χρειαζόμαστε την εμπειρία του και την συνεισφορά του στην άμυνα. Όλοι οι παίκτες που είναι στον ΠΑΟΚ χρειάζονται. Απλώς σήμερα χρησιμοποιήσαμε περισσότερο τον Μαργαρίτη».

Για το αν υπάρχει θέμα με τον ρόλο του Τέιλορ μετά την επιστροφή του Μαργαρίτη και την μονιμοποίηση του Χρυσικόπουλου στη θέση 4: «Μπορεί να μην παίρνει τον χρόνο που έπαιρνε τον προηγούμενο καιρό. Ο χρόνος θα δείξει».

Για την παρουσία του ΜακΦάντεν και τι παραπάνω περιμένει από αυτόν: «Θέλουμε να έχει μεγαλύτερη παρουσία όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Σήμερα δώσαμε μόνο 5 ασίστ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν λειτούργησε καλά. Θέλουμε περισσότερα πράγματα στην επίθεση μαθαίνοντας τα plays με τους ψηλούς και να καταλάβει τον τρόπο που παίζουμε στην άμυνα».

Για το πρόβλημα που έχει η ομάδα στη δημιουργία: «Όταν μια ομάδα δεν σκοράρει, φταίνε όλοι. Κι εμείς στον τρόπο που δουλεύουμε την ομάδα και οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, που από την πίεση των αντιπάλων δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την επόμενη φάση και να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα βρεθούνε. Δεν είναι μόνο ο ΜακΦάντεν νέος στην ομάδα, αλλά και ο Μαργαρίτης που έλειπε τρεις μήνες».

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ από την μεριά του τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ενώ στο τέλος έπαιξαν ρόλο οι ελεύθερες βολές, στις οποίες οι παίκτες του ευστόχησαν: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα, ειδικά στην άμυνα, καθώς σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ πέτυχε 37 πόντους. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ελέγχαμε το παιχνίδι με την άμυνα μας, αλλά στα τελευταία λεπτά, ο συνδυασμός της κακής μας άμυνας και την εξαιρετικής επίθεσης του ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Ευστοχήσαμε στις κρίσιμες βολές και γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη».

 

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ εκπροσώπησε τους παίκτες των γηπεδούχων στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι η ομάδα του άργησε να «ξυπνήσει», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να πάρει το μάθημα της για τα επόμενα παιχνίδια.

«Είναι μία δύσκολη ήττα. Παλέψαμε σκληρά, αλλά αργήσαμε να το κάνουμε. Πρέπει να πάρουμε το μάθημα μας, να καταλάβουμε ότι πρέπει να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και να μην έχουμε τόσο μεγάλα κενά διαστήματα σε επίθεση και άμυνα».

Για το πώς εξηγεί τα «νεκρά» διαστήματα: «Πιστεύω ότι οφείλεται στην έλλειψη ομαδικότητας. Δεν εφαρμόζουμε στο γήπεδο αυτά που κάνουμε στην προπόνηση. Πολλές προσπάθειες γίνονται μετά από ατομικές ενέργειες. Αν μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση, τότε θα βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα».

Για την αστοχία της ομάδας: «Είναι θέμα κίνησης της μπάλας. Σε αυτό το θέμα δίνω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έβρισκε τον ελεύθερο παίκτη και του έδινε τη δυνατότητα να κάνει εύκολο σουτ. Αντίθετα εμείς δεν ήμασταν καλοί σε αυτόν τον τομέα και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκπληκτικοί σουτέρ στην ομάδα, τα περισσότερα σουτ γίνονται υπό άσχημες συνθήκες».

Για την συνύπαρξη του με τον Θαντ ΜακΦάντεν: «Είναι εξαιρετικός παίκτης και πολύ καλός χαρακτήρας. Ταίριαξε στην ομάδα από τις πρώτες προπονήσεις. Είναι μία πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα. Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλά μαζί, όπως και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, αλλά όσο καλοί σκόρερ κι αν ο ΜακΦάντεν ή ο οποιοσδήποτε, θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά και να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε».

Από την μεριά του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε:

«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι σε ένα κρύο γήπεδο. Παίξαμε καλά για 30 λεπτά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Στα επόμενα δέκα λεπτά χαλαρώσαμε και έτσι ο ΠΑΟΚ μείωσε στο σκορ. Αυτό που μετράει πάντως, είναι η νίκη Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ήταν δύσκολο για την ομάδα του να συγκεντρωθεί μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό για την Euroleague: «Ήταν δύσκολο. Είχαμε μόλις μία μέρα για να προετοιμαστούμε, αλλά πιστεύω ότι ακολουθήσαμε ένα καλό πλάνο και όλα πήγαν όπως έπρεπε».